ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Tweet
Share
Tweet
Share

Για να υπερασπίζεσαι πειστικά τις αυταπάτες σου θα πρέπει προηγουμένως να τις έχεις αποδεχθεί ο ίδιος. Ο φλογερός ιεροκήρυκας που ανεβαίνει στον άμβωνα για να σώσει την ψυχή του ποιμνίου του, δεν «πουλάει» ακάλυπτες επιταγές για τη ζωή μετά θάνατον.

Πιστεύει ακλόνητα και ο ίδιος στην Επουράνια Βασιλεία και στην ύπαρξη ενός σκοτεινού και αφιλόξενου μέρους, όπου ο νους και το σώμα των άπιστων θα υφίστανται φριχτά μαρτύρια στο διηνεκές. 

Πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ακούγοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να τον εγκαλεί για τα ψέμματα που είπε προεκλογικά στους πολίτες, δικαιολογήθηκε: «μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι είχαμε αυταπάτες. Μην μας λέτε ότι είπαμε ψέμματα…».

Είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς ποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Συνηθισμένος εξαιτίας μιας αφηρημένης κουλτούρας να στοχεύει σε αποστάσεις απροσδιόριστες, ο πρωθυπουργός, αστοχεί ολέθρια στο παρόν και βαδίζει από λάθος σε λάθος.

Το κακό είναι ότι όχι μόνο δεν διδάσκεται από τα λάθη του, αλλά, προσχωρώντας ακόμα πιο βαθειά στις αυταπάτες του, επιχειρεί να πουλήσει τις επιζήμιες συμφωνίες στις οποίες στο τέλος του επιβάλλουν ωμά οι δανειστές σαν σκληρή διαπραγμάτευση.

Απευθύνοντας μήνυμα στις μαθήτριες και τους μαθητές που μπήκαν από τη Δευτέρα στα σφαγείο των Πανελλαδικών, ο πρωθυπουργός, είπε: «Καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της τη συνολική πορεία της ζωής μας, αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας, όποια κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας».

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να περιγράψει τον εαυτό του. Με τη διαφορά ότι «τα αποτελέσματα της διαδικασίας» δεν τα χρεώνεται ο ίδιος την ώρα της πληρωμής…

Γιώργος Αρβανίτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman