ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα τετραήμερο γεμάτο Ροκ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα...ολοκαίνουργιο και φιλόδοξο φεστιβάλ αφιερωμένο στη ροκ μουσική σηκώνει πανιά την 1η Ιουνίου στην Πλατεία Νερού με ονόματα που προκαλούν την αδημονία πολλών. Η αρχή θα γίνει με τους Beirut, το σχήμα που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το 2007 όταν ακόμα δεν είχαν αποκτήσει αρκετούς φίλους στη χώρα μας. Από τότε ο Zach Condon και η παρέα του έκαναν δεκάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εξέλιξαν τη μουσική τους και κυρίως έδωσαν επαρκή πιστοποιητικά στη μελωδική indie και world σκηνή. 

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή γιορτή της μουσικής του κόσμου. Ο Zach, μία μετρημένη και χαμηλού προφίλ φυσιογνωμία με μια χαρακτηριστικά  ζεστή φωνή, είναι ο ηγέτης μιας μεγάλης μπάντας που αποτελείται από διάφορα πνευστά, έγχορδα και κρουστά, αναπαράγοντας με ιδιαίτερη πιστότητα και μεγαλύτερη αμεσότητα τον ήχο και τη μοναδική ατμόσφαιρα της δισκογραφίας των Beirut. 

Χαρακτηριστικότερα όλων, η γνώριμη τρομπέτα, το φλικόρνο και το ukulele, που στα χέρια του Condon γίνονται ιδανικοί αγωγοί μεταδίδοντας στους θεατές το ρίγος της έμπνευσης και τη γλυκειά μελαγχολία που διέπει τη μουσική αυτής της υπέροχης μπάντας, που δικαίως θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και τους Daughter από την Αγγλία. Η μπάντα ξεκίνησε το 2011 και τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο “If you leave”, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Τον Ιανουάριο του 2016, κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά της, “Not To Disappear”, με επιρροές που ανακαλούν στη μνήμη καλλιτέχνες όπως η PJ Harvey, οι Massive Attack, οι London Grammar, οι Beach House, ακόμα και οι Cure, αλλά πάντα βαπτισμένη στο προσωπικό τους ύφος. 

Ένας Αμερικάνος θα συμπληρώσει την τριάδα των ξένων συμμετοχών της πρώτης μέρας του Release Athens. O Cass McCombs είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. O χαρακτηρισμός του ως ο πιο συναρπαστικός εκπρόσωπος της indie-folk πιθανότατα τον αδικεί, δεδομένου ο 38χρονος Καλιφορνέζος έχει εξερευνήσει δεκάδες μουσικά είδη. Από το 2003 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους, μια συλλογή με b sides και ακυκλοφόρητα και ένα EP, με μια μόνιμη μπάντα, στην οποία ο ίδιος θεωρεί πως είναι απλά ένα μέλος της.

H Ειρήνη Σκυλακάκη και ο Δημήτρης Αρώνης είναι οι δύο Έλληνες που θα ολοκληρώσουν το line up της πρώτης μέρας. Η νεαρή τραγουδοποιός μετά το “Wrong Direction” και το “Βefore Dawn” ετοιμάζει τον επόμενο δίσκο της στο Λονδίνο, ενώ ο Moa Bones (Δημήτρης Αρώνης) που βρίσκεται αυτήν την εποχή στο στούντιο, έχει ήδη διακριτή πορεία στα μουσικά δρώμενα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας των Modrec. 

 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman