ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Φρένο" Δραγασάκη στα δάνεια των ΜΜΕ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Φρένο» στα δάνεια που ακαταλόγιστα λαμβάνουν τα ΜΜΕ αλλά και την προνομιακή αντιμετώπιση των επιχειρήσεων του Τύπου έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, παρουσία του Γ. Σταθάκη.

Η κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης είναι να μην δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συν τοις άλλοις, εξετάσθηκε η χρηματοδότηση του Δημοσίου, η ρευστότητας της αγοράς και τα κόκκινα δάνεια.

Το παρών στη συνάντηση από την πλευρά των τραπεζών έδωσαν οι: Γιώργος Μιχελής που προορίζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, ο Άνθιμος Θωμόπουλος από την Τράπεζα Πειραιώς,ο Νίκος Καραμούζης , ο Φωκίων Καραβίας από τη Eurobank και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος από την τράπεζα Αττικής.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη επισήμαναν στους κ. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη πως χρηματοδότηση του δημοσίου δεν μπορεί να γίνει μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων και αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι.

Την ίδια στιγμή τέθηκε επί τάπητος η δημιουργία συμβουλίου οικονομικής πολιτικής με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη και υπεύθυνο για την καθημερινή χρηματοδότηση των υπηρεσιών του Δημοσίου τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Για τα κόκκινα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων τα κυβερνητικά στελέχη φέρεται να συμφώνησαν με την άποψη των τραπεζιτών ότι πρέπει να μελετηθούν λύσεις που δεν θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα τραπεζικά ιδρύματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.