ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο δάσκαλος των πολεμικών τεχνών και ο Πρόεδρος της Βουλής

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο προπονητής της πολεμικής τέχνης Muai Thai, της σχολής White Tiger, αρνήθηκε πριν από λίγες ημέρες, να κατεβάσει την αθλήτρια του στον αγώνα για τη ζώνη σε αγώνα Κ1 και ο λόγος ήταν ότι στους «επισήμους» βρισκόταν δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Υπέδειξε έτσι με την ακέραιη στάση του, το μέτρο της ανοχής που θα έπρεπε να έχει η κοινωνία και οι πολίτες απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, στο οποίο κάμποσοι Έλληνες καταθέτουν ανέμελα και απερίσκεπτα την ψήφο τους, νομίζοντας ότι επιλέγουν κάποιο, δήθεν...αντισυστημικό κόμμα!..

Η στάση του, δεν διδάσκει τίποτε ορισμένους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου. Όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος μπροστά στην ανάγκη να συγκεντρώσει η κυβέρνηση τις 200 ψήφους που χρειάζεται προκειμένου να ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προωθεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές, δεν διστάζει να υποδεχθεί θετικά τις χρυσαυγίτικες ψήφους.   

Η εξήγηση του προπονητή της αθλήτριας στη σελίδα του στο Facebook, είναι μνημείο ήθους. Ιδού τι γράφει:  

«Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας.

Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως «πρώτο τραπέζι πίστα» ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό...

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...
Ηλίας Λάμπρου
White Tiger Muay Thai Camp»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman