ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φουκουσίμα: Η πένθιμη αύρα της ανθρώπινης απουσίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από το καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία και η Φουκουσίμα παραμένει εγκαταλελειμμένη λόγω της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού.

AdTech AdΑπό τις 22 Απριλίου του 2011 η περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας έχει αποκλειστεί, σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Ένας φωτογράφος από την Μαλαισία, ωστόσο, μπήκε στην απαγορευμένη ζώνη, απαθανατίζοντας για λογαριασμό της Daily Mail τον ακίνητο και πένθιμο χρόνο.

Φορώντας μια μάσκα αερίων αλλά χωρίς κανένα προστατευτικό ρούχο, ο 27χρονος Keow Wee Loong επισκέφτηκε τέσσερις από τις πόλεις της Φουκουσίμα, που έχουν εκκενωθεί. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν τον πανικό που προκάλεσε η καταστροφή και την αόρατη αύρα της ανθρώπινης απουσίας. 

Περιοδικά και εφημερίδες "περιμένουν" στα ράφια, ρούχα μισοβγαλμένα από πλυντήρια, φανάρια στους δρόμους που λειτουργούν χωρίς να κινείται κανένα όχημα...

Να σημειωθεί ότι λόγω του υψηλού επιπέδου ακτινοβολίας, ο φωτογράφος είχε περιορισμένο χρόνο για να εξερευνήσει την περιοχή ενώ η αστυνομία ήταν πανταχού παρούσα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman