ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δεν θα πιστεύετε ποια χώρα εξάγει τους περισσότερους μετανάστες

Tweet
Share
Tweet
Share

Έπεσαν πολλοί από τα σύνεφα όταν η ιστοσελίδα Metrocosm δημοσίευσε τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει μεταναστεύει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν στο έτος 2015, η χώρα με τους περισσότερους μετανάστες (οικονομικούς και μη) είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με 4,9 εκατ. Βρετανούς να διαμένουν σε κάποια άλλη χώρα.

Ο Independent, που αναδημοσίευσε την είδηση, αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι το κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέλεξε να αποχωρήσει από αυτή επειδή φοβόταν την αύξηση των μεταναστευτικών εισροών, είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μεταναστών.

Η Ελλάδα έχει σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών σε σχέση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, καθώς αυτοί δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην χώρα μας ζουν 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι, τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά ζούσαν 63,1 εκατομμύρια.

Επομένως, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη η αναλογία του πληθυσμού που κατοικεί στην κάθε χώρα και του πληθυσμού που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Άλλες χώρες με μεγάλο αριθμό πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό είναι η Γερμανία (4 εκατομμύρια) και η Πολωνία (4,4 εκατομμύρια).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.