ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προσοχή γιατί μπορεί να πληρώσετε το pokemon go πολύ ακριβά!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η εφαρμογή «Pokemon Go» που έχει προκαλέσει φρενίτιδα παγκοσμίως, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές των Βρυξελλών στην λήψη... μέτρων ασφαλείας.

Λόγω της αύξησης των ατυχημάτων που έχουν προκληθεί από χρήστες της εφαρμογής στους δρόμους της πόλης, η βελγική αστυνομία προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 55 ευρώ σε όσους «θέτουν σε κίνδυνο» τους εαυτούς τους ή τους υπόλοιπους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Κατά τη χρήση κινητών εφαρμογών πεζοί τείνουν να μην ακολουθούν τους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας και να περνούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα ή και αγνοώντας τους κόκκινους σηματοδότες, δήλωσε αξιωματούχος της βελγικής αστυνομίας συμπληρώνοντας πως υπήρξαν επίσης περιπτώσεις οδηγών που αποτέλεσαν πραγματικό κίνδυνο επειδή έπαιζαν Pokemon Go κατά την οδήγηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το άρθρο 7.2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι στις δημόσιες οδικές αρτηρίες «να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλούν ή αποτελούν ενόχληση ή κίνδυνο για τους υπόλοιπους».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ωστόσο ότι η χρήση της εφαρμογής και μόνο, δεν αρκεί για την επιβολή του προστίμου καθώς οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με ένα smartphone, καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί πως πρόκειται για «ξεκάθαρη περίπτωση εμπόδιου για άλλους χρήστες του οδικού δικτύου».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman