ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άνεργη δανειολήπτρια γλιτώνει το χρέος της!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τα μάτια της άρχισε να τρίβει μια γυναίκα, η οποία τελικά τη γλίτωσε και δεν θα πληρώσει τα χρωστούμενα της στα πιστωτικά ιδρύματα, όταν διάβασε το χαρτί με τη σχετική ενημέρωση!

Υπάρχουν δικαστές στη χώρα. Και το Ειρηνοδικείο Καβάλας, έχοντας μπροστά του την υπόθεση μιας άνεργης δανειολήπτριας της οποίας οι συνολικές οφειλές ανέρχονταν στις 300.000 ευρώ την απάλλαξε πλήρως από την καταβολή των χρηματικών δόσεων. 

Η δανειολήπτρια διέθετε μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ το μήνα. Στο τέλος του 2010, η γυναίκα προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, που κατάθεσε για λογαριασμό της πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες, ωστόσο, δεν τον έκαναν δεκτό. Τι συνέβη ακριβώς μετά; 

Η Ένωση φρόντισε αμέσως να εκδώσει πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, εκδόθηκε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Το διάστημα αυτό τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.
Τον Μάιο του 2013, η δανειολήπτρια έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ.

Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας, αφού δίκασε την υπόθεση, απάλλαξε τη δανειολήπτρια από το σύνολο των οφειλών της, που ανέρχονταν σε περίπου 300.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.