ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα στο μάτι του κυκλώνα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τί κρύβεται πίσω από τα χρυσά πολυτελή σαλόνια και τη σκόνη της χλιδής που αφήνουν επιτηδευμένα πίσω τους τα τραπεζικά golden boys που συναγωνίζονται ανελέητα μεταξύ τους για το ποιός θα έχει το μεγαλύτερο κέρδος; Για πολλούς ένας σκοτεινός κόσμος με πολλά μυστικά. Ένα απόκοσμο μονοπάτι που όταν το πάρει κανείς, δύσκολα βρίσκει το δρόμο του γυρισμού. 

Οι κατηγορίες που έχουν δεχτεί τους τελευταίους μήνες οι ισχυρότερες τράπεζες του κόσμου, δεν ήταν και λίγες. Οι ακριβοθώρητες Διοικήσεις τους, κλήθηκαν να απολογηθούν και να παρουσιάσουν τη δική τους πλευρά στις βρετανικές Αρχές αλλά και την αμερικανική Δικαιοσύνη για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στα διεθνή σκάνδαλα συμπαιγνίας και χειραγώγησης των αγορών συναλλάγματος.

 


Να υπενθυμίσουμε μόνο τα πρόστιμα 6 δισ. δολαρίων για τη χειραγώγηση της διατραπεζικής αγοράς Libor και χρηματική ποινή 8,97 δισ. δολαρίων μόνον στην BNP Paribas για την παραβίαση κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος του Σουδάν, του Ιράν και της Κούβας που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Πρόσφατα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της UBS από γάλλους δικαστικούς, οι οποίοι άνοιξαν έρευνα (απαγγελία κατηγοριών) σε βάρος της ελβετικής τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα φορολογικής απάτης και της επέβαλαν εγγύηση ρεκόρ 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, πληροφορήθηκε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από συγκλίνουσες πηγές.

Στην έρευνα αυτή, η τράπεζα είναι ύποπτη ότι συμμετείχε σε ένα σύστημα παράνομης αναζήτησης πλούσιων γάλλων πελατών για να ανοίξουν λογαριασμούς στην Ελβετία, εν αγνοία της εφορίας.

Οι γάλλοι δικαστικοί εξέδωσαν αυτά τα εντάλματα σύλληψης τον Ιανουάριο επειδή οι τρεις πρώην διευθυντές δεν απάντησαν σε μια κλήτευση, διευκρίνισε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.