ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πρώτο «μήλο» πωλήθηκε προς 815.000 δολάρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Μόλις 200 ηλεκτρονικούς υπολογιστές Apple 1 κατασκεύασαν το 1976 ο Στιβ Τζομπς και ο Στιβ Βόζνιακ, οι ιδρυτές της Apple. Τα διακόσια αυτά μηχανήματα αποτέλεσαν την αρχή μιας αυτοκρατορίας.

Πριν από λίγες ημέρες πουλήθηκε ένας από τους πρώτους Apple 1, που κατασκευάστηκαν σε δημοπρασία έναντι 815.000 δολαρίων (περίπου 727.000 ευρώ).

Το μοντέλο, που δημοπρατήθηκε, αποτελεί ένα από τα πρωτότυπα και πιθανόν είχε φτιαχτεί προτού κατασκευαστούν τα υπόλοιπα 200.

Πρόκειται για «έναν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος» ηλεκτρονικός υπολογιστής Apple δήλωσε στο BBC ένας ιστορικός υπολογιστών για το εν λόγω μηχάνημα.

Το τίμημα για την απόκτηση του συγκεκριμένου μοντέλου αναμενόταν να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια, ωστόσο ο οίκος Charitybuzz ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η τελική προσφορά δεν ξεπέρασε τα 815.000 δολάρια.

Τελικώς αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος Apple 1 δεν έμελε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε πωληθεί ένας άλλος, αντίστοιχος υπολογιστής στη Νέα Υόρκη προς 905.000 δολάρια.

Εκπρόσωπος του Charitybuzz δήλωσε στο BBC ότι περίπου «80 πλειοδότες» παρακολουθούσαν τη δημοπρασία, ενώ αρνήθηκε τις αναφορές ότι την τελευταία στιγμή κάποιος προσέφερε 1,2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αποκτήσει τον υπολογιστή.

Το 10% του ποσού που συγκεντρώθηκε θα προσφερθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Leukemia and Lymphoma Society για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και του λεμφώματος.

Ο Γκλεν και η Σάνον Ντέλιμορ, που κατάφεραν με την προσφορά τους να αποκτήσουν τον Apple 1, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να τον διαθέσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια ώστε αυτός να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους ανθρώπους και τους εφήβους.

«Είναι απίστευτο να σκεφτεί κανείς ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτός ήταν ο πρώτος υπολογιστής Apple 1 που κατασκευάστηκε, ένας Μονόκερως ή το Άγιο Δισκοπότηρο των υπολογιστών, το ένα και μοναδικό πρωτότυπο» δήλωσε ο Ντέλιμορ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman