ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Υποδεχτείτε τον Μορφέα χωρίς... ντροπές

Tweet
Share
Tweet
Share

Ρούχα, πιτζάμες, νυχτικά, εσώρουχα και ό,τι άλλο μπορεί να φοράτε στον ύπνο σας, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το γυμνό κορμί κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει θαυματουργή επίδραση τόσο στην ψυχική όσο και τη σωματική υγεία, σύμφωνα με νέες έρευνες.

Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται από την ποσότητα του ρουχισμού που συνοδεύει τον ύπνο μας, ενώ παράλληλα η γύμνια προσφέρει ευεξία την επόμενη ημέρα, καθώς το σώμα αναπνέει καλύτερα. Ο Independent συγκέντρωσε τους βασικότερους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί κι εμείς σας τους παρουσιάζουμε.

Να τονίσουμε ότι το ίδιο ισχύει αν κοιμάστε μόνοι σας ή με παρέα… ανεξάρτητα σύνθεσης ή εύρους.

-Η επαφή ανάμεσα σε γυμνά σώματα βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και κάνει καλό στη σχέση μας γιατί ενισχύει το συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των ατόμων. Από την επαφή αυτή εκκρίνεται η ορμόνη οκυτοκίνη, η οποία προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και τρυφερότητας. Επίσης μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης που προκαλούν άγχος και αυξάνουν την επιθυμία «τσιμπολογήματος», άρα ωφελείται και η... σιλουέτα σας.

- Η δροσιά ευνοεί τον βαθύ ύπνο. Οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί απολαμβάνουν πιο βαθύ ύπνο, με λιγότερες διακοπές σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Αντίθετα, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο. 

- Η φρεσκάδα περιορίζει τον κίνδυνο μολύνσεων. Τα βακτήρια λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη, γι' αυτό και οι γυναίκες που κοιμούνται χωρίς εσώρουχα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή.

agalma
- Οι άνδρες, ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να αποφεύγουν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να διατηρούν δροσερούς τους όρχεις τους και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους υψηλό.

Και από εμάς όνειρα γλυκά και… απονήρευτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman