ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μίλα μου, για μίλα… πολλές γλώσσες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ερωτικό βοήθημα φαίνεται ότι είναι η πολυγλωσσία καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εκτός από προσόν επαγγελματικό, η γλωσσομάθεια φαίνεται ότι βοηθά και στο… φλερτ.

Αμερικανοί και Βρετανοί συμφωνούν ότι τα άτομα που γνωρίζουν ξένες γλώσσες έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους «κοινούς θνητούς».

Συγκεκριμένα το 71% των Αμερικανών και το 61% των Βρετανών πιστεύουν πως, όσοι μιλούν ξένες γλώσσες έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και προσελκύουν την προσοχή πιθανών συντρόφων ευκολότερα, όπως περιγράφεται σε έρευνα που δημοσιεύει το CNN.  

Το 90% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω της εφαρμογής εκμάθησης ξένων γλωσσών "Babbel", σε δείγμα τριών χιλιάδων αγγλόφωνων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, παραδέχθηκε ότι έμαθε μία ξένη γλώσσα αναζητώντας την… αγάπη. 

Το 50% μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στους ερευνητές ότι έχουν ονειρευτεί μια ρομαντική σχέση με κάποιο ξένο.

LANGUAGES

Σε πιο επαγγελματικό επίπεδο τώρα, το 25% αμερικανών και βρετανών πιστεύει πως εάν μιλά κανείς μόνο την μητρική του γλώσσα, δεν μπορεί να προχωρήσει στα επαγγελματικά του.

«Οι ξένες γλώσσες όχι μόνο βοηθούν να διευρύνουμε τους επαγγελματικούς μας ορίζοντες αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, όπως επισημαίνει στο CNN η  διευθύντρια της γλωσσικής εφαρμογής "Babbel"», Μίριαμ Πλίνινγκερ.   

«Η γνώση ξενών γλωσσών βοηθά στο να σπάσουν τα σύνορα... : καθώς περπατά κανείς στο δρόμο, ενώ ταξιδεύει αλλά και στα επαγγελματικά του», τονίζει η Μίριαμ Πλίνινγκερ. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από το μισό του πληθυσμού μιλάει τουλάχιστον δύο γλώσσες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman