ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Αματρίτσε μηνύει το Charlie Hebdo

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο δήμος της σεισμόπληκτης περιοχής Αματρίτσε που ισοπεδώθηκε πρόσφατα, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση στην εισαγγελία της πόλης Ριέτι κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, η γνωστή σατιρική εφημερίδα, λίγο μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 200 ανθρώπων, δημοσίευσε σκίτσο στο οποίο οι σεισμόπληκτοι και τα ερείπια με τους τραυματίες και τους νεκρούς παρομοιάζονταν με παραδοσιακά εδέσματα (λαζάνια) της ιταλικής κουζίνας. Σε δεύτερο σκίτσο, η αιτία του σεισμού εντοπιζόταν στην δράση της μαφίας.

"Πρόκειται για ασύλληπτη προσβολή των θυμάτων μιας φυσικής καταστροφής", δήλωσε ο συνήγορος του δήμου του Αματρίτσε, Μάριο Τσικέτι. "Η ελεύθερη έκφραση και κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Γαλλία, αλλά δεν μπορούν όλα να θεωρούνται σάτιρα. Σε αυτή την περίπτωση προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων του σεισμού", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

"Η απόφασή μας να μηνύσουμε το Charlie Hebdo είναι απόλυτα ορθή. Προσπαθούμε τώρα να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να καταθέσουμε ανάλογη μήνυση και στην Γαλλία", ξεκαθάρισε από την μεριά του ο δήμαρχος τoυ Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.