ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αγαπάς δυό φορές τα ίδια πράγματα...

Tweet
Share
Tweet
Share

Έναν χρόνο από την τελευταία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος δείχνει να κυλά βασανιστικά και μακρόσυρτα, απλώνοντας πάνω από τη ζωή των ανθρώπων μια σκοτεινή και αμετάθετη αγωνία για τα επικείμενα που σιγοντάρει το αίσθημα μιας αβάσταχτης ήττας.

Αρκετοί από όσους τον ψήφισαν, πολιτικοί νομάδες και φερέοικοι από τις έρημες τώρα, στέπες του ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύονται ψυχολογικά ακόμα και σήμερα να αποδεχθούν ότι έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς πολιτικής απάτης. 

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι η ΝΔ, το άλλο κόμμα του ασταθούς διπολισμού παίζει και αυτή στην ίδια γραμμή του γηπέδου, χωρίς στην πραγματικότητα εθνικό σχέδιο εξόδου από την καταθλιπτική κρίση, εθίζει διαβρωτικά τους πολίτες στη λογική του μονόδρομου και στην επικίνδυνη βεβαιότητα, πως «όλοι το ίδιο είναι»…   

Ποτίζει σαν ναρκωτικό τους ανθρώπους σε μια μοιρολατρική εγκατάλειψη. Σαν να αποσύρθηκε κάθε ικμάδα από την έρημη χώρα, οι περισσότεροι πηγαινοέρχονται στις μέρες μας από συνήθεια και χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες στις καθημερινές τους μέριμνες, προσπαθώντας να δώσουν κάποιο νόημα στην πληκτική επανάληψη πράξεων.

Χρειαζόμαστε επειγόντως κάποιους ελπιδοφόρους στόχους. Δεν είμαι σε θέση να προτείνω πως, αλλά, νομίζω πως είναι ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να δούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει και γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ.

Διαφορετικά, αν αποφασίσουμε να μας πάρει ο άνεμος και να χαθούμε, ας το κάνουμε τουλάχιστον με μια ορισμένη γενναιότητα. Δεν είναι αναγκαίο να αναζητούμε πάντα κάποια βολική αιτία, ώστε να φορτώνουμε τις ευθύνες μας σε ξένες πλάτες…  

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman