ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Και η Γαλλία ξεπουλάει κρατικές λιμουζίνες

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται πως αντιγράφει η Γαλλία, ενόψει των σχεδιασμών για την προάσπιση της οικονομίας. Μιλάμε φυσικά για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πουλήσει κρατικά αυτοκίνητα έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα, δεδομένου πως υπουργοί και βουλευτές έχουν την οικονομική άνεση να καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδα τους.

Όσον αφορά τη Γαλλία, κάποιοι κάνουν λόγο για μια σπασμωδική κίνηση από την πλευρά του Γάλλου υπουργού Οικονομικών που στόχο έχει να βάλει τέλος στις φήμες που θέλουν την κρυφή ερωμένη του Γάλλου προέδρου, Ζουλί Γκαγιέ, να μετακινείται με προεδρική λιμουζίνα...

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για πώληση 6.500 κρατικών αυτοκινήτων όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Στόχος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ είναι πως με την κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει συνολικά το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κύριος Σαπέν θεωρεί αναγκαία την εξεύρεση χρημάτων με έναν τρόπο που δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Τα νέα αυτοκίνητα που θα δοθούν στους Γάλλους υπουργούς θα είναι οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Τύπο, στη διάθεση της κυβέρνησης των Παρισίων βρίσκονται σήμερα 65 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Γάλλος υπουργός τόνισε πως απώτερος σκοπός της κίνησης είναι η μείωση του αριθμού των υπουργικών αυτοκινήτων κατά 10% έως το 2017, ενώ πρόσθεσε πως πάρα πολλά αυτοκίνητα απ' αυτά που χρησιμοποιούν τα μέλη της κυβέρνησης, δεν χρησιμοποιούνται όσο θα έπρεπε.

«Τα καθίσματα στα νέα αυτοκίνητα δεν θα είναι πλέον δερμάτινα», είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως τα I.X δεν θα ρυπαίνουν το περιβάλλον. Εντός των σχεδιασμών της κυβέρνησης του Παρισιού είναι εκ παραλλήλου και η μείωση εντός του έτους των κρατικών δαπανών κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ και έως το 2017 κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.