ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι "Ομηρικοί καυγάδες" του Γιάνη με τους Ευρωπαίους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Στα χέρια κόντεψαν να πιαστούν Γερούν και Γιάνης», «βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Τσίπρας και Σόιμπλε», «λάθος γράμμα έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα» είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά που έχουν αποδοθεί στην ελληνική πλευρά κατά τις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα τα τελευταία 24ωρα.

Ποιοι από τους καυγάδες και τις γκάφες που μας έχουν αποδοθεί είναι πραγματικά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι ο διεθνής τύπος – και κυρίως ο Ευρωπαϊκός – δεν διστάζει να προσάπτει προχειρότητα στην Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζοντάς την σαν γραφική, αλαζονική έως και κουτοπόνηρη.

europe fight2

Ένταση επικράτησε μεταξύ του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την διάρκεια της προτελευταίας συνεδρίασης του οργάνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation.

Ο «καυγάς» πυροδοτήθηκε από την απόσυρση του κειμένου Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον συντάκτη της Liberation, και ξεκίνησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σε έξαλλη κατάσταση, να αποκαλεί τον Ολλανδό ομόλογό του «ψεύτη». «Ήταν απίστευτο! Πιστέψαμε ότι στο τέλος θα χτυπηθούν», δήλωσε ένας εκ των παρεβρισκομένων υπουργών Οικονομικών τον οποίο όμως δεν κατονομάζει η Liberation.

Λίγες ώρες αργότερα και ενώ η Ευρώπη ανέμενε το αίτημα για παράταση του προγράμματος από την Ελλάδα, η γερμανική Bild υποστήριξε ότι η Ελληνική πλευρά έστειλε λάθος… επιστολή. Το γεγονός μπορεί να έσπευσε να διαψεύσει μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης, ωστόσο η Ελλάδα βρέθηκε για πολλές ώρες στο επίκεντρο ξένων μέσων, ως ο «τσαπατσούλης» εταίρος που δεν μπορεί ούτε μια επιστολή να στείλει με επιτυχία. Ακόμα και εάν η αξιοπιστία ή το περιεχόμενο της Bild είναι γνωστά (και αμφισβητούμενα) στην Ευρώπη, γεγονός παραμένει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της αρνητικής επικαιρότητας για ακόμη μία φορά.

Λογομαχίες μεταξύ Τσίπρα και Σόιμπλε αποδίδει και πάλι η Bild στους δύο άνδρες υποστηρίζοντας ότι επιχειρούν να προωθήσουν επικοινωνιακά τους χειρισμούς τους, προς όφελός του, ο καθένας. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να λογομαχεί με τον κ. Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο η εφημερίδα να εισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι προφανές ότι σε επίπεδο πολιτικής η κάθε πλευρά επιχειρεί να αναδειχθεί νικήτρια, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει βήμα πίσω. Ωστόσο η Bild διερωτάται ποιος από τους δύο άνδρες λέει τελικά ψέματα. Αναμένουμε με αγωνία τους επόμενους καυγάδες…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.