ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ψηλαφώντας τις πιο δύσβατες περιοχές του Έρωτα

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί το «έτος Σαίξπηρ» τυπικώς να έληξε το 2016, ωστόσο ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός 400 χρόνια μετά τον θάνατό του είναι ανεξάντλητος και «επιμένει» να εμπνέει σε κάθε καιρό και τόπο τους ανθρώπους του θεάτρου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει υπό το γενικό τίτλο «AmorS» τέσσερις παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών έκαστη, με τους ηθοποιούς Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα, στις 16, 17, 23 και 24 Ιανουαρίου 2017.

Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί μαζί με τους Rootless Root «γράφουν» το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους «να δώσουν πνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα».

Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Κατ' αρχάς γιατί αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του κορυφαίου συγγραφέα και κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη. Tην επιμέλεια της κίνησης έχουν οι Rootless Root (Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek) σε μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές. Τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Πούλιος. 

Πληροφορίες: 

Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής: Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11 - Κυψέλη, τηλ.: 210 8217877. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο του θεάτρου, εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 - στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman