ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στη λεπτή γραμμή του μίσους από τον έρωτα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, "Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη" του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη θεατρική εκδοχή της στο Bios, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

Ο Ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι - γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του Δον Καμίλο- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. 

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάννης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού (γραμμένο το 1942), επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι επίσης εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα. 

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης
Μουσική & μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon
Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλλη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Πληροφορίες παράστασης 
Bios Basement
Διάρκεια Παραστάσεων: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 - Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017 
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Κυριακή 
Ώρα έναρξης: 21.00Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

 Χορηγοί ΕπικοινωνίαςWWW.ELCULTURE.GRWWW.MONOPOLI.GR,WWW.ARTPLAY.GRWWW.DEBOP.GR

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.