ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ερασιτεχνισμοί και λόγια του αέρα από τους νέους Υπουργούς

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η μονομερής παραβίαση της συνθήκη του Σένγκεν, η κατάργηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία, η ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων που
έχουν ολοκληρωθεί και η εξαίρεση των ιδιωτικών κλινικών από την κάλυψη του Δημοσίου, είναι μόνο μερικές από τις εξαγγελίες μελών της νέας κυβέρνησης, οι
οποίες στερούνται δυνατότητας εφαρμογής.

Η "λύση" Πανούση

33e05472-96a7-11e0-baca-00144feab49a.img.jpeg

Να δοθούν έγγραφα σε 300.000 λαθρομετανάστες «σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημά μας» προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, απειλώντας ότι θα «σπάσει» μονομερώς, τη συνθήκη του Σένγκεν. «Εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Υποστήριξε ότι το φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται εάν η Ευρώπη δεν μας δώσει επιπλέον κονδύλια, ενώ σημείωσε εμμέσως ότι το πρόβλημα πρέπει να διοχετευθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα εξήγγειλε ότι προτίθεται να παραχωρήσει στους μετανάστες που κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης εξάμηνη αναβολή απέλασης και δικαίωμα εργασίας.

Οι "ιδέες" Κουρουμπλή

images-1.jpeg

Σε παρόμοια κλίμα, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το ένα ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων για όσους διαθέτουν ΑΜΚΑ. Διαφορετική αντιμετώπιση, ωστόσο, επιφυλάσσει στους τουρίστες τους οποίους όχι μόνο δεν τους απαλλάσσει από τα 5 ευρώ, αλλά επισημαίνει ότι θα τους επιβαρύνει με επιπλέον κόστος. «Δεν μπορούν οι Ελληνες να πληρώνουν 20 ευρώ όταν επισκέπτονται νοσοκομείο του Βελγίου για παράδειγμα και οι τουρίστες να καταβάλλουν μόλις 5 ευρώ στην Ελλάδα» δήλωσε.   

Εικάζοντας ότι έχει λυθεί το πρόβλημα της χωρητικότητας των Δημόσιων νοσοκομείων και των ελλείψεων σε προσωπικό ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο δεν θα καλύπτει πλέον νοσήλεια σε ιδιωτικές κλινικές. Διευκρίνισε ότι το δημόσιο θα καταβάλλει μόνο το αντίτιμο πράξεων που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις δημόσιες δομές υγείας. «Όταν το κράτος σου προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο», ξεκαθαρίζει. Για τις καθυστερήσεις στις εισαγωγές και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ουδείς λόγος.

Οι "απειλές" Σταθάκη - Σπίρτζη

stathakis.jpg

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στελέχη της νέας κυβέρνησης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις δεν θα ολοκληρωθούν, συμπεριλαμβάνοντας και αυτήν για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων είχε ολοκληρωθεί, ανάδοχος υπήρχε, απλώς δεν είχε υπογραφεί ακόμη η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και παραχωρησιούχου. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης και ο αναπαληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης με δηλώσεις τους επέμειναν ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση η οποία θα έφερνε στα δημόσια ταμεία 1,2 δισ. ευρώ άμεσα και άλλο ένα δισ. σε βάθος 40ετίας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι εξελίξεις ωστόσο στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, φαίνεται ότι θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην ανάκληση της απόφασης για μπλοκάρισμα του διαγωνισμού.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.