ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το ρηχό πένθος ενός ακόμα τροχαίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχει η φρικτή υποψία ότι ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω με το συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα έξω απ΄ τη Θήβα, όχι επειδή ήταν πράγματι ασυνήθιστο, αλλά, γιατί υπαίτιος-θύτης και τελικά θύμα κι αυτός- ήταν ο γιος γνωστού επιχειρηματία κι έτσι τα πράγματα φωτίστηκαν αλλοιώς και πήραν μιαν αποτρόπαια κοσμική αίγλη. 'Ασε που τώρα υπήρχε και βίντεο απογειώνοντας το θέαμα του θανάτου... 

Το θέμα προβλέψιμα θα εξαντληθεί στις συνήθεις κοινοτοπίες για τις θανατηφόρες συνέπειες της ταχύτητας, την αναίδεια του Έλληνα οδηγού, τον τρόπο κτήσης διπλωμάτων, στις οθόνες θα ξαναβγεί-ήδη βγήκε- ο οδηγός αγώνων Ιαβέρης σε μια μοναχική παράσταση όπου, επιτείνοντας τη γενική σύγχυση βρίζει το κοινό, οι θεούσες αρσενικές και θηλυκές, θα κάνουν με δέος το σταυρό τους και η θλιβερή παράσταση θα κορυφωθεί σε ένα δραματικό κρεσέντο με αδιάκριτα πλάνα από τις κηδείες και των σπαραγμό των απαρηγόρητων τεθλιμμένων.

Η ζωή θα συνεχιστεί χωρίς αυτούς- ήδη ο σύζυγος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη…

Η ζωή ερήμην μας πάντα συνεχίζεται. Απλώς, φωτίζει συχνά την περιοχή του τυχαίου, όπου περιδιαβαίνουμε ανέμελοι, ποντάροντας αστόχαστα σε μια εύνοια που βρίσκεται μονάχα στο μυαλό μας.

Σ΄ αυτό το κράτος από σύμπτωση μόνο ζούμε. Και στο μεταξύ στα συρτάρια κάποιου γραφείου της Βουλής, χορταριάζουν Πορίσματα και Εκθέσεις για τα Τροχαία στη χώρα που- σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, όπως οι καθοδικοί δημογραφικοί δείκτες- αποδεκατίζεται στους δρόμους.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, όπως θα΄ λεγε κι ο Σεφέρης, δεν ξέρουμε στ΄ αλήθεια πώς να πεθάνουμε. Πάει πολύ το κράτος να μας διδάξει από νωρίς μερικούς πρακτικούς τρόπους για να ζούμε; 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman