ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ζωή - Αλέξης: Το τέλος μιας ωραίας φιλίας;

Από τον 
Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθεί τις εμμονές της μέχρι την άκρη. Κι άλλοι αποδίδουν το πείσμα και την άκαμπτη επιμονή στις θέσεις της, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα κατοχυρώσει ένα προσωπικό ύφος. Η πραγματικότητα, ίσως είναι απλούστερη. Γιατί, όπως παρατηρούν εκείνοι που την ξέρουν, η Ζωή είναι ένας άνθρωπος που "κατοικεί στα λόγια της".

Στην «δοκιμαστική» ψηφοφορία που προκάλεσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο της νέας Συμφωνίας, η έκπληξη δεν ήρθε από τον «προβλέψιμο» Π. Λαφαζάνη, ο οποίος υποστέλλοντας τη σημαία της κριτικής ψήφισε «λευκό» αλλά από την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Είναι αλήθεια ότι η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να προλάβει τον πρόεδρο του κόμματος από μια άγονη εσωκομματική πρόκληση, όταν σε μια καινοφανή κίνηση χαρτογράφησης των διαθέσεων ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν έστω «ενδεικτικά» θέση. Όταν αυτό δε στάθηκε δυνατόν, επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει ρητά και στην ομιλία της, ότι δηλαδή διαφωνεί με τη Συμφωνία.

«Η Ζωή δεν ξεχνά το Πρόγραμμα»

Μέχρι χθες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο, δεν είχε διακριθεί στο πεδίο των εσωκομματικών ρήξεων. Όμως, πολλοί είδαν στη στάση της, ότι ανάμεσα στην κομματική ορθοδοξία που εκπορεύεται από την ηγετική ομάδα και την αμήχανη στην παρούσα στάση της «αριστερής μειοψηφίας», προβάλλει δυναμικά ένας ενδιάμεσος πόλος που υπερασπίζεται τα σοσιαλιστικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά του κόμματος και δείχνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει αμαχητί τις προγραμματικές αρχές του.

Στην πρώτη ομιλία της από τη θέση της Προέδρου της Βουλής, αρκετά στελέχη στον ηγετικό πυρήνα, ένοιωσαν άβολα ακούγοντάς την να υπενθυμίζει την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, γεγονός που, όπως όλοι πρόσεξαν, υποχρέωσε ακόμα και τον κ. Τσίπρα να ακολουθήσει απρόθυμα το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του…

Ενισχύοντας μάλιστα αυτήν τη γραμμή, ανακοίνωσε αρχές της εβδομάδας, ότι θα προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Όταν όλα αυτά είναι διακηρυγμένες θέσεις της Κουμουνδούρου, ποιος μπορεί να την κατηγορήσει ότι κινείται εκτός κομματικής νομιμότητας;

Φίλοι από τα φοιτητικά χρόνια

Ο κ. Τσίπρας άλλωστε γνωρίζει με ποιαν έχει να κάνει, αφού η Ζωή έχει κατοχυρώσει τη δυνατότητα να συνδιαλέγεται απευθείας μαζί του, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων. Οι πολιτικές και προσωπικές σχέσεις της με τον Α. Τσίπρα, ήταν άλλωστε άριστες, έστω με τις αναπόφευκτες διακυμάνσεις, από τα φοιτητικά χρόνια.

Ήταν οι εποχές που ο σημερινός πρόεδρος αφοσιωμένος Κνίτης, ήταν ενταγμένος στην κίνηση «Εγκέλαδος» του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και η Ζωή ηγετικό στέλεχος των Εναλλακτικών Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων στη Νομική Αθηνών. Και παρότι δε στάθηκε δυνατόν να βρεθούν κάτω από κοινό σχήμα στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995, η εκτίμηση ήταν αμοιβαία.

Το ζεύγος Τσίπρα αντάλλασε συχνά οικογενειακές επισκέψεις με την κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία διέγραφε ήδη μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα μετά από εντυπωσιακές νομικές σπουδές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός, χάρη στην εύνοια του Α. Αλαβάνου, ανερχόταν ραγδαία τις βαθμίδες της κομματικής επετηρίδας.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου, υπερασπίστηκε νομικά στα δικαστήρια τη σύζυγο του κ. Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα η οποία είχε καταγγείλει ότι ένας καθηγητής της στο Πολυτεχνείο Πατρών είχε ιδιοποιηθεί την προσωπική της εργασία αποκομίζοντας χρήματα εις βάρος της.

Και τώρα, τι;

Η στάση της στην ψηφοφορία της Τετάρτης σχολιάζεται ήδη ποικιλοτρόπως εντός και εκτός κόμματος, όπου δεν είναι λίγοι, όσοι εκτιμούν ότι ανοίγει ηγετικό βηματισμό.

«Έχω διδαχτεί ότι δεν υπάρχει ερώτηση που δεν πρέπει να γίνει» συνηθίζει να λέει η ίδια. Τότε, ας τολμήσουμε εμείς να υποβάλλουμε μία: μέχρι που είναι διατεθειμένη να το τραβήξει; ·

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.