ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φίλιπποι- Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

Tweet
Share
Tweet
Share

Στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων έγιναν με κάθε λαμπρότητα οι διήμεροι εορτασμοί για την ένταξή τους στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο χώρος πήρε το όνομα του Βασιλιά Φιλίππου Β’, ο οποίος πρώτος  διέβλεψε την οικονομική και στρατηγική σημασία της πόλης. Είναι ο τόπος όπου δόθηκε η καθοριστική μάχη των Φιλίππων το 42 π.Χ για την πολιτική ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας . εκεί, όπου ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη. Σ’ αυτόν τον τόπο αναφέρεται η “Προς Φιλιππησίους Επιστολή” του, όπου ευχαριστεί τους χριστιανούς των Φιλίππων για την συμπαράσταση τους.» 

Σ' αυτόν τον τόπο, στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων έγιναν το Σαββατοκύριακο με κάθε λαμπρότητα οι διήμεροι εορτασμοί για την ένταξή τους στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας και της πορείας που οδήγησε στην ένταξη του χώρου στον κατάλογο της Unesco  παρουσιάστηκε δημόσια το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. 

Διεθνές  μνημείο με συμβολισμούς

Οι πινακίδες ενημερώνουν πλέον τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες που κάθε χρόνο έρχονται στους Φιλίππους, ότι επισκέπτονται ένα διεθνές μνημείο με ιδιαίτερους συμβολισμούς, όχι μόνο για την ιστορία των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, αλλά και τον χριστιανισμό. 

Στην ομιλία της η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της πατρίδας μας. Θυμήθηκε την παρουσία της στο σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του Φεστιβάλ Φιλίππων που φέτος συμπληρώνει εξήντα ολόκληρα χρόνια ζωής, ερμηνεύοντας εκεί σε μεγάλες παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman