ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Τσίπρας «κλείνει το μάτι» στο κόμμα του

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, θα είχε όλους τους τύπους της κομματικής τελετουργίας, αν στο μεταξύ, δε σημειωνόταν ιδιαίτερα μια αξιοπρόσεκτη-μέσα στη… δημιουργική της ασάφεια- προτροπή του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραφε σε αδρές γραμμές τα καθήκοντα της νέας εποχής, φρόντισε να περιλάβει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη, «να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό».

Δεδομένου ότι, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προμηνύεται ένα δύσκολο τετράμηνο, όπου «θα δίνουμε τη μάχη μέρα με τη μέρα», φαίνεται, όπως εκτιμά η πολιτική αγορά, πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών, σπεύδει να κλείσει όσα εσωτερικά μέτωπα μπορεί.

Άλλωστε οι δυνάμεις που συνωθούνται τα τελευταία χρόνια στην αυλή της Κουμουνδούρου και ζητούν μερτικό στην εξουσία, έχοντας μετατοπιστεί από το ΠΑΣΟΚ, ασκούν ήδη διακριτές πιέσεις, τις οποίες ο πρόεδρος του κόμματος, επιχειρεί να εκτονώσει με την προσδοκία μιας νέας νομής, αυτή τη φορά, εντός (θεωρητικά) αντιμνημονιακών πλαισίων.

Τούτων δοθέντων, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να κινηθεί σε πιο ήρεμα νερά από όσο ίσως θα περίμεναν μερικοί…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.