ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μίκης "αδειάζει" Τσίπρα για τα μάτια του Κουτσούμπα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τι κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του… έκανε τη χάρη να πάει μέχρι το σπίτι του, όπου τα είπαν για 2 περίπου ώρες; Ο Μίκης Θεοδωράκης, επεφύλαξε μια αναπάντεχη ψυχρολουσία στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας με οδυνηρό τρόπο την διαφωνία του στη συμφωνία κυβέρνησης – πιστωτών.

Μολονότι στη συνάντησή τους πριν από 72 ώρες ο παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης ήταν ιδιαίτερα αβρός και τα λόγια που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες ζέσταναν την ατμόσφαιρα, εντούτοις ο Μίκης κάνοντας θεαματική στροφή, απέστειλε αργά την Πέμπτη επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία χαιρετίζει την συγκέντρωση που το κόμμα του διοργανώνει σήμερα Παρασκευή.

Καταγγέλλει μάλιστα «με αγανάκτηση και ντροπή», το γεγονός ότι «εξακολουθούν να ισχύουν προδοτικές δεσμεύσεις» ακόμη και με αριστερή πλειοψηφία στη Βουλή.

Ολόκληρη η επιστολή Θεοδωράκη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:
Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας    και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.
Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.
Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.
Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα