ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

To Al Jazeera καταγράφει την καθημερινότητα των προσφύγων στον καταυλισμό του Ελληνικού

Tweet
Share
Tweet
Share

Περισσότεροι από 62.000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια το 2016, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αl Jazeera που κα΄τεγραψε στο οδοιπορικό του την καθημερινότητα στον προσφυγικό καταυλισμό του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι περισσότεροι από τους ενοίκους του Ελληνικού, πρόσφυγες και Αφγανοί μετανάστες, ζουν σε σκηνές μέσα στον δυτικό αερολιμένα ή σε εγκαταλελειμμένα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται παραπλεύρως. 

al2

Η Lucy Carrigan, συντονίστρια επικοινωνίας στην ΜΚΟ IRC ανέφερε πως η αδυναμία των προσφύγων να ελέγξουν τις ζωές τους, συνέβαλε στην ολοένα αυξανόμενη οργή και απογοήτευση που είναι διάχυτη στους καταυλισμούς. «Δεν έχει σημασία τι έκανες πριν φύγεις από τον πόλεμο, στην Ελλάδα αισθάνεσαι ότι είσαι απλά ένας αριθμός», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ευρώπη γεμάτοι ελπίδες. Είχαν μεγάλες προσδοκίες. Τώρα απλώς βολοδέρνουν».

al7

Ο αρμόδιος υπουργός, σύμφωνα με το άρθρο, αρνήθηκε τον σχολιασμό των συνθηκών που επικρατούν στο Ελληνικό και στους λοιπούς καταυλισμούς όπου ανά την χώρα, φιλοξενούνται περίπου 62.000 πρόσφυγες και μετανάστες.al5al6al8al9al10

al4al11al1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman