ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επιβίβαση με… πιστωτική ή κινητό

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με την πιστωτική κάρτα ανά χείρας, ή το κινητό τηλέφωνο μπορούν πλέον οι επιβάτες να προμηθεύονται μεμονωμένα εισιτήρια ή κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Δεν έχετε πάνω σας το ακριβές αντίτιμο της τιμής ενός εισιτηρίου; Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) σας παρέχει εναλλακτικές, ώστε να μην έχετε καμία δικαιολογία πλέον, να επιβιβαστείτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς... λαθραία. Αρκεί να διαθέτετε μια πιστωτική κάρτα, ή απλώς ένα κινητό τηλέφωνο. Και όλα αυτά, πριν ακόμη κάνει την εμφάνισή του το «έξυπνο» εισιτήριο.

Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (σ.σ. το σχετικό σύστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του 2016) οδήγησαν τον ΟΑΣΑ στην αναζήτηση εναλλακτικών οδών, για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του.

Η δυνατότητα αγοράς με πιστωτική κάρτα, είτε μεμονωμένων εισιτηρίων, είτε μαζικών προϊόντων (μηνιαίες – ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών) παρέχεται τόσο για τους επιβάτες των Οδικών Μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ) όσο και για τους επιβάτες των Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Οι χρήστες των λεωφορείων και τρόλεϊ μπορούν να κάνουν χρήση πιστωτικής κάρτας προκειμένου να αγοράσουν το εισιτήριό τους σε συγκεκριμένα εκδοτήρια της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Ποια εκδοτήρια της ΟΣΥ δέχονται πιστωτικές κάρτες:

Χαυτεία: Πανεπιστημίου 58

Ακαδημίας: Ακαδημίας & Γρ. Πατριάρχου (πεζόδρομος)

Γλυφάδα: Πλατεία Γλυφάδας

Αεροδρόμιο: Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Χώρος Αφίξεων

Αμπελόκηποι: Λ. Κηφισίας 18 & Αιτωλίας

Σύνταγμα : Όθωνος & Αμαλίας

Κηφισός: Χώρος Στάθμευσης Υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ

Πλατεία Αμερικής: Πατησίων – Πλατεία Αμερικής

Αιγάλεω: Ιερά Οδός 213, έξω από το σταθμό του μετρό

Πειραιάς 1 : Ακτή Ξαβερίου, θέση «Λιοντάρι»

Πειραιάς 2 : Πλατ. Καραϊσκάκη - Ακτή Ποσειδώνος 30

Πειραιάς 3 : Ακτή Καλλιμασιώτη & Λουδοβίκου 1

Πειραιάς 4 : Ακτή Μιαούλη - Εκθεσιακό Κέντρο Ο.Λ.Π.

Οσον αφορά στους επιβάτες των Μέσων Σταθερής Τροχιάς υπάρχει δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) και 3 (Αγία Μαρίνα – Δουκ. Πλακεντίας) του μετρό εκτός από τους σταθμούς «Μεταξουργείο», «Πανεπιστήμιο» και «Σταθμός Λαρίσης».

tram

Δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας υπάρχει και στους επτά σταθμούς του τραμ, όπου λειτουργούν εκδοτήρια:

Σύνταγμα

Λεωφόρος Βουλιαγμένης (ανοιχτός όταν κλείνει το Σύνταγμα)

Αιγαίου

Πλατεία Αγίας Φωτεινής

Αχιλλέως

Μουσών

Πλατεία Κατράκη

Εισιτήρια μέσω κινητού

smart ph

Σε περίπτωση που δεν είστε κάτοχος πιστωτικής κάρτας, ο ΟΑΣΑ έχει και άλλη λύση, αρκεί να διαθέτετε smartphone.

Η αγορά εισιτηρίων μπορεί να γίνεται από το κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής «TfA tickets» η οποία διατίθεται δωρεάν στο App Store για iOS και στο Google Play για android αντίστοιχα. Οι κάτοχοι έξυπνων κινητών θα μπορούν να αγοράσουν όλους τους τύπους εισιτηρίων για κάθε συγκοινωνία (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), αλλά όχι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Προϋπόθεση για την διαδικασία αγοράς του εισιτηρίου είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία όμως δεν απαιτείται να είναι ενεργή κατά την επικύρωση ή τον έλεγχο των εισιτηρίων, παρά μόνο κατά την προμήθειά του. Προς το παρόν η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά με αποτέλεσμα να διατίθενται μέσω της εφαρμογής μόνο μεμονωμένα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των πέντε ημερών. Σε δεύτερο χρόνο θα «ανοίξει» η εφαρμογή και για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή «TfA tickets»

TfA 

Για να αγοράσει κανείς το εισιτήριό του μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet απαιτούνται την πρώτη φορά τρία βήματα:
-Εγγραφή στο σύστημα
-Καταχώρηση στοιχείων της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας
-Αγορά των εισιτηρίων.
Μετά την πρώτη φορά αγοράς εισιτηρίου απαιτείται η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας, που έχει καταχωρηθεί στο σύστημα την πρώτη φορά της εγγραφής στην εφαρμογή.
Οι χρήστες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής να προαγοράσουν εισιτήρια, τα οποία αποθηκεύονται. Πριν την επιβίβαση ο χρήστης απλώς πρέπει να ενεργοποιήσει το κατάλληλο - για την διαδρομή που επιθυμεί - εισιτήριο, χωρίς να απαιτείται εκείνη τη στιγμή σύνδεση με το διαδίκτυο.

Στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν την είσοδο στο σταθμό, ενώ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ το εισιτήριο θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν από την είσοδό στο όχημα. Κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, οι επιβάτες ανοίγουν την εφαρμογή «TfA tickets» και επιλέγουν το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».  

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;

Οι τιμές των εισιτηρίων που διατίθενται ηλεκτρονικά είναι ίδιες με αυτές των χάρτινων εισιτηρίων, ενώ θεωρούνται επικυρωμένα δύο λεπτά μετά την ενεργοποίησή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.