ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αθάνατη Ελλάδα! Συνταξιούχοι γήρατος...ετών 26

Tweet
Share
Tweet
Share

Σας έχει τύχει κι εσάς που εργάζεστε στο κέντρο της Αθήνας ή άλλων αστικών κέντρων να έχετε αναρωτηθεί την ώρα που όλα είναι ακινητοποιημένα "μα που πηγαίνουν όλοι αυτοί τέτοια εργάσιμη ώρα; Και τι δουλειά άραγε κάνουν;". Η απάντηση είναι απλή: καμιά!

Έχουνε πάρει τη σύνταξή τους και βολτάρουν αμέριμνοι. Στην Ελλάδα της παραδοξότητας, υπάρχουν κάμποσες χιλιάδες μη ηλικιωμένων συνταξιούχων γήρατος μεταξύ 26 και  50 ετών, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν υψηλότερες συντάξεις από τους πραγματικούς ηλικιωμένους.

Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές με "Το Ποτάμι" Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Σπύρος Λυκούδης (Α’ Αθήνας), Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθήνας).

Οι βουλευτές, αφού τονίζουν πως χρειάστηκε ενάμισης χρόνος για να δημοσιευτούν εκ νέου τα στοιχεία του συστήματος, καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει μεταξύ άλλων στο πώς αιτιολογεί το παράδοξο αυτό γεγονός και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να εξορθολογήσει τις προφανείς στρεβλώσεις του συστήματος

Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν:

  1. 16.786 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 26 ως 50 ετών·
  2. 58.219 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 51 ως 55 ετών·
  3. 140.498 Συνταξιούχοι Γήρατος, ηλικίας 56 ως 60 ετών·

Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω 215.503 Συνταξιούχοι Γήρατος, έχουν τις πιο υψηλές συντάξεις ανάμεσα σε όλους τους συνταξιούχους.

Η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη για τους συνταξιούχους γήρατος ηλικίας 26-50 ετών ανέρχεται στα 263 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι ετήσιες δαπάνες για τους συνταξιούχους γήρατος κάτω των 60 ετών ξεπερνούν τα 3,2 δις ευρώ, δηλαδή το 11,4% του συνολικού συνταξιοδοτικού κόστους της χώρας.

Επισημαίνεται, δε, ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν συνταξιούχους χηρείας ή αναπηρίας, που ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία, αλλά μόνο συνταξιούχους γήρατος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.