ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μηλοκλέφτης: Έρχεται να σας κλέψει την καρδιά

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο μηλίτης είναι μία από τις πλέον δυναμικές αγορές στην κατηγορία των "ελαφρών" αλκοολούχων και για τον λόγο αυτό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε την Πέμπτη στην παρουσίαση του πρώτου σήματος στην κατηγορία, του "Μηλοκλέφτη".

Ελέω της ελληνικής νομοθεσίας, όπου βάσει ενός βασιλικού διατάγματος του 1922 απαγορεύεται η χρήση φρούτων στην παραγωγή παρεμφερών προς την μπύρα προϊόντων, το 100% του συγκεκριμένου τύπου μπύρας εισάγεται. Το ίδιο συμβαίνει προς το παρόν και με τον "Μηλοκλέφτη" ο οποίος εισάγεται από την Σλοβενία.

Σε λίγες ημέρες, όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει από τη Βουλή η υφυπουργός Οικονομίας Αικατερίνη Παπανάτσιου, επίκειται αλλαγή της νομοθεσίας και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για παραγωγή της στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο της Πάτρας, ενώ στην χώρα μας αναμένεται να μεταφερθεί, ένα μικρό μέρος της παραγωγής του Strongbow που αποτελεί τον Νο1 μηλίτη στον κόσμο.

Σε αντίθεση με την μπύρα όπου χρησιμοποιείται κριθάρι και σιτάρι ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό, προϊόν ζύμωσης και αυτό όπου το βασικό συστατικό είναι το μήλο. Ο "Μηλοκλέφτης" με περιεκτικότητα 4,5% σε αλκοόλ θα παράγεται στην χώρα μας με μήλα εισαγωγής καθώς η ποικιλία που χρησιμοποιείται δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της Αθηναϊκής δεν απέκλεισαν στο μέλλον να προχωρήσουν σε συμβολαιακή γεωργία, όπως ήδη κάνει με παραγωγούς κριθαριού, ώστε να ξεκινήσει μία αντίστοιχη κίνηση και στον χώρο του μηλίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο της αγοράς μπύρας μηλίτη πλέον ο δεύτερος κατέχει στην ελληνική αγορά μερίδιο 5% από ποσοστά κάτω από 1% που ήταν πριν από 3 τρία χρόνια. Σε παγκόσμιο επίπεδο - οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Αγγλοσάξονες - το κοινό είναι κυρίως γυναίκες και οι νεαρές ηλικίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman