ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Tweet
Share
Tweet
Share

Το γυναικείο κουαρτέτο Quarderinas Quartet, με επικεφαλής τη γλυκύτατη και στιβαρή ερμηνεύτρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, έρχεται για μια μοναδική βραδιά υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. 

Το γκρουπ διασκευάζει με το μοναδικό και μαγευτικό ήχο των εγχόρδων και του φλάουτου, κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας Μπάμπαλη αλλά και τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Σε συνέντευξή της στο in.gr, η Ανδριάνα Μπάμπαλη εξηγούσε για το γυναικείο αυτό κουαρτέτο:

«Είμαστε τέσσερις γυναίκες. Η Μαρί Χασάπη στο κοντραμπάσο, η Βασιλική Μαζαράκη στο βιολί και η Εύη Μάζη στο πιάνο, φλάουτο και τραγούδι. Το κουαρτέτο μας έχει ήχο κλασσικό που είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο αν σκεφτεί κανείς πως παίζουμε ποπ τραγούδια κυρίως. Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Άκης Κατσουπάκης, ο οποίος έχει γράψει νότα - νότα το κάθε κομμάτι, πράγμα σπάνιο τις μέρες μας... Ακούγεται πράγματι και ένα κομμάτι του Νίκου Καρβέλα που έχουμε διασκευάσει, το Ξανά, που έχει τραγουδήσει ο Ρουβάς. Υπέροχο κομμάτι.

»Οι γυναίκες μουσικοί έχουν διαφορετικό ήχο και προσέγγιση στα όργανά τους. Πιο ευαίσθητο τρόπο, αυτό θέλουμε να αποτυπώσουμε. Έχουμε και τις δυσκολίες μας, αλλά τις παλεύουμε και τις ξεπερνάμε».

https://www.youtube.com/watch?v=bhyB0pNUQyQ

Από το «Μοίρα μου έγινες», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», «Δες καθαρά» έως το «Ξανά» (Σάκης Ρουβάς), «Derniere danse», αλλά και τραγούδια της Ανατολής, δένουν μοναδικά με πρωτότυπες και εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις.

Συντελεστές:
Ανδριάνα Μπάμπαλη | κιθάρα, τραγούδι
Βασιλική Μαζαράκη | βιολί
Μαρί Χασάπη | κοντραμπάσο
Εύη Μάζη | πιάνο, φλάουτο, τραγούδι
Ενορχηστρώσεις | Άκης Κατσουπάκης

Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Ειδικά σε αυτήν την εκδήλωση δεν γίνονται κρατήσεις μέσω τηλεφώνου αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος είναι δωρεάν

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman