ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χρωστάς το κινητό σου; Στο εξής την έβαψες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ξεκινά από Δευτέρα 24 Ιουλίου η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν τους ασυνεπείς πελάτες τους.

Ο Τηλεγνούς που συμμετέχουν με ισόποσα μερίδια  Cosmote, Vodafone, Wind και Cyta ξεκινάει την λειτουργία του μετά από την θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Σκοπός του είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών. Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας που θα προκύπτει από το αρχείο θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών, που εκάστοτε συμμετέχουν στο φορέα.

Όπως αναφέρετε δύο είναι τα κριτήρια για την ένταξη κάποιου στον Τηλεγνού:

1. Οφειλή  ίση ή μεγαλύτερη των διακοσίων ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από ενενήντα ημέρες.

2. Ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας. Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι ληξιπρόθεσμη καθίσταται η οφειλή που παραμένει μετά την παρέλευση τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού χρέωσης που αναγράφεται επ΄αυτού.

Με την τακτοποίηση από τον πελάτη της ληξιπρόθεσμης οφειλής, η εταιρεία διαγράφει άμεσα την εγγραφή από το αρχείο της Τηλεγνούς.

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα που πιθανόν να έχουν καταναλωτές και χρήστες υπηρεσιών κινητής δίνονται στην ιστοσελίδα της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman