ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιοι εμπιστεύονται την κυβέρνηση;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πάντως όχι οι Έλληνες, αφού στην έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), το ποσοστό των Ελλήνων που δείνει ψήφο εμπιστοσύνης, είναι μόλις 13%. Ποσοστό που κατατάσει τη χώρα στην τελευταία θέση της λίστας. Λογικό, εάν αναλογιστούμε τα δείνα που έχουμε υποστεί ως λαός από τους λάνθασμένους χειρισμούς και την έλλειψη αποφαστιστικότας, συνεργασίας και ικανών πολιτικών.

Η Νότια Κορέα έχει επίσης χαμηλό πσοστό εμπιστοσύνης (24%), πιθανότατα λόγω του σκανδάλου εμφάνισης του President Park Geun-hye.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λευκός Οίκος αγωνίζεται να αποσύρει τους ισχυρισμούς περί ρωσικής συμπαιγνίας και μόνο το 30% του κοινού έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω των διαπραγματεύσεων του Brexit, το 41% ​​του κοινού έχει πίστη στην κυβέρνησή. Το 58% των πολιτών σε Ρωσία και Τουρκία εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους ενώ η Ινδία έχει το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης (73%). Συνολικά, ωστόσο,στην έκθεση του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους πεδία της έρευνας, η Ινδονησία και η Ελβετία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Infographic: The Countries That Trust The Government Most And Least  | Statista

Δείτε αναλυτικά την έκθεση εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman