ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τροπικό μαύρισμα χωρίς ηλιοθεραπεία

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι κι αν οι προειδοποιήσεις για τις βλαβερές συνέπειες από την υπερέκθεση στον ήλιο, πέφτουν βροχή. Ο αγώνας για την αποκτήση χρυσαφένιας επιδερμίδας καλά κρατεί. Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος άλλωστε. 

Οι ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ίσως δώσουν τέλος στον αγώνα αυτό αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς ανακάλυψαν μια νέα χημική ουσία που ενεργοποιεί την σκοτεινή χρωστική ουσία στο δέρμα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για οποιοδήποτε ηλιακό φως! Με άλλα λόγια, μάλλον βράθηκε η φόρμουλα για  το τροπικό μαύρισμα!

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Φίσερ (David Fisher), επικεφαλής της έρευνας που διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσε ότι ένα μικρό μόριο, που ονομάζεται αναστολέας SIK, μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία παραγωγής μελανίνης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μαυρίσουν χωρίς ήλιο.

Οι δοκιμές που έγιναν από τον Φίσρ και την ομάδα του έδειξαν ότι η εφαρμογή της χημικής ουσίας στο δέρμα, όχι μόνο το καθάρισε, αλλά βελτίωσε και την αντοχή του σε μια ζημιά από ακτινοβολία.

Σημειώνεται ότι οι δοκιμές έγιναν σε ποντίκια και σε δείγματα δέρματος σε τρυβλίο Πέτρι, ωστόσο παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρξαν παρενέργειες.

(πηγή)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman