ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Trip in View: Η ελληνική πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την ακτογραμμή της Ελλάδας σε βίντεο

Tweet
Share
Tweet
Share

40.000 χιλιόμετρα κάλυψης, 800.000 φωτογραφίες και 300 ώρες βίντεο, καταγράφουν από αέρος περισσότερους από 500 προορισμούς και 8.500 σημεία ενδιαφέροντος, όπως παραλίες, ξενοδοχεία, μαρίνες, αγκυροβόλια, λιμάνια, χωριά και πόλεις.

Αυτό είναι το TripInView. Ένα πρωτότυπο ταξιδιωτικό σάιτ, δημιούργημα του Αχιλλέα Χατζηνίκου και του Ευάγγελου Κασιμάτη, που ταξιδεύει - μέτρο προς μέτρο - εικονικά τους επισκέπτες στους επιθυμητούς προορισμούς.

Την ιδέα γέννησε η έλλειψη επαγγελματικών βίντεο και φωτογραφιών που να παρουσιάζουν ολοκληρωμένα τους παραθαλάσσιους προορισμούς με επαρκή και αντικειμενικό τρόπο. Έτσι οι δύο συνιδρυτές ξεκίνησαν την κινηματογράφηση των ακτογραμμών από ελικόπτερο. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μεγάλο. Η επένδυση στο TripInView, ξεπέράσε τα 3.000.000 ευρώ και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της Πληροφορικής.
 
 
Χρειάστηκαν 3 χρόνια, 600 ώρες πτήσεων και 2 ελικόπτερα με ειδικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου, σε επίπεδο εναέριων λήψεων με ελικόπτερο, στην Ευρώπη.
 
Για την καταγραφή της ελληνικής ακτογραμμής των 16.000 χιλιομέτρων, που είναι η 9η μεγαλύτερη στον κόσμο,  χρειάστηκαν 250 ώρες πτήσεων. Μέχρι στιγμής σε επίπεδο κινηματογράφησης αλλά και φωτογράφισης έχει καλυφθεί το 100% της παράκτιας Ελλάδας, ενώ από τα 6.000 νησιά και νησίδες έχει κινηματογραφηθεί περίπου το 98%.
 
Οι υπηρεσίες της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι διαθέσιμες και για λειτουργικό Android, ενώ στόχος των εμπνευστών της είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του περιεχομένου της εφαρμογής και η διάδοσή της σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman