ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τέλος εποχής για τους θρυλικούς λουκουμάδες "Αιγαίον"!..

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεν υπάρχει τίποτε εκλεπτυσμένο και καμμιά, έστω αμφίσημη τέρψη, όταν παρίστασαι στη συντριβή ενός μύθου. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κάθε τέλος εποχής, θα μπορούσε δυνητικά να σηματοδοτεί μια νέα ιστορική περίοδο γονιμότητας. Όμως μερικές φορές, όταν οι μύθοι ατονούν, αφήνουν ένα τρυφερό κενό στις ψυχές... Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του "Αιγαίον".  

Ύστερα από έναν αιώνα λειτουργίας το θρυλικό μαγαζί με τους λουκουμάδες, ένα από τα πιο εμβληματικά καταστήματα του αθηναϊκού κέντρου, όπως αυτό οριζόταν παλαιότερα πέριξ της πλατείας Ομονοίας, κατέβασε (προσωρινά η για πάντα, θα δείξει) τα ρολά του.

Αιτία, -τι άλλο;-- η οικονομική κρίση που έχει μεταμορφώσει (και) την οδό Πανεπιστημίου, στον αριθμό 46 της οποίας έστεκε σαν ευλογημένο καταφύγιο δεκαετίες τώρα αυτή η γευστική "σούδα", σε αφιλόξενο κι απόκοσμο έδαφος.

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το "Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον» αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χιώτικου οικογενειακού καταστήματος. 

Από το 1926 οι Λουκουμάδες Αιγαίον, ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλύκαιναν ακούραστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους έκαναν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες άλλων γενεών και διαμόρφωσαν το γευστικό μέλλον των καινούργιων!

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, πρόσθεσε στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που το ανήγαγε σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και του προσέδωσε ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα. Ως χθες, δηλαδή, προτού περάσουν στην αρμοδιότητα της μικρής κλίμακος Ιστορίας μέσα στην οποία όμως στήνονται αθόρυβα οι θρύλλοι που υφαίνουν μυστικά τη ζωή μας... 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman