ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Athens Flying week: Γίνε και εσύ πιλότος F-16

Tweet
Share
Tweet
Share

Η 6η Athens Flying Week δίνει την ευκαιρία σε όλους να αισθνθούν για λίγο ιπτάμενοι, πετώντας πάνω από το Λας Βέγκας με τον εξομοιωτή πτήσης του F-16 70-72, που βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα. 

Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδουλου, δοκίμασε πρώτος τον εξομοιωτή.

Με τη βοήθεια έμπειρου εκπαιδευτή της εταιρείας Lockheed Martin, μπορεί ο καθένας να μπει στο πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους, να πετάξει πάνω από το Λας Βέγκας, όπως προβλέπει το σενάριο, και να πραγματοποιήσει επικίνδυνους ελιγμούς και αποστολές.

«Το πρώτο που κάνουμε είναι να σπρώξουμε μπροστά τον μοχλό. Κατόπιν βάζουμε την μετάκαυση, η οποία δεν είναι απαραίτητη, αλλά σου δίνει ταχύτητα πολύ πιο γρήγορα. Πολύ συχνά έρχονται άνθρωποι στον εξομοιωτή που δεν έχουν καμία πτητική εμπειρία. Στην αρχή τρομάζουν με όλα τα χειριστήρια και τους διακόπτες στο κόκπιτ αλλά και με τις πληροφορίες στην οθόνη. Αφότου όμως τους εξηγήσω τι κάνει κάθε διακόπτης, πολύ γρήγορα αντιλαμβάνονται πως δεν χρειάζεται να ξέρουν τα πάντα. Όπως και σε ένα αυτοκίνητο όπου στο ταμπλό υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ο καθένας επιλέγει να χρησιμοποιεί αυτές που τον ενδιαφέρουν» λέει ο Κεν Κούπερ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης Athens Flying Week εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman