ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Νύχτες είναι Νύχτες πρεμιέρας

Tweet
Share
Tweet
Share

Νέοι δημιουργοί, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, καλεσμένοι, πάρτι και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς! Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι εδώ γιατί οι Νύχτες μας είναι Σινεμά! 

Το 23ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχες Πρεμιέρας θα διεξαχθέι από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στους γνωστούς κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ΟΝΤΕΟΝ ΟΠΕΡΑ 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας συνολικά 165 ταινίες απ' όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 40 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος 10 ταινίες, οι οποίες αποτελούν την πρώτη ή δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα των δημιουργών τους και θα διεκδικήσουν την Χρυσή Αθήνα καθώς και τα υπόλοιπα βραβεία του Τμήματος, όπως το Βραβείο Κοινού του οποίου χορηγός φέτος είναι το Popcode powered by Oneman.gr.

Το Διαγωνιστικό Τμήμα Μουσική και Φιλμ αποτελείται από 8 μουσικά ντοκιμαντέρ τα οποία ρίχνουν φως στις ζωές και τις καριέρες σημαντικών καλλιτεχνών και εξερευνούν διαφορετικά μουσικά ρεύματα και τάσεις που όρισαν την παγκόσμια κουλτούρα. Η Χρυσή Αθηνά για το Καλύτερο Μουσικό Ντοκιμαντέρ θα απονεμηθεί από μία ακόμη διεθνή επιτροπή, απαρτισμένη από  σημαντικούς εκπρόσωπους απ’ τον χώρο της Μουσικής και του Σινεμά. Πρόεδρος της θα είναι ο επικεφαλής του Τμήματος παραγωγής του British Film Institute, Τιμ Στίβενς και διακεκριμένο μέλος ο Αντι Μακλάσκι, τραγουδιστής και μπασίστας των πρωτοπόρων της synth pop, OMD. Την επιτροπή απαρτίζουν ακόμα ο Ούλι Σίπελ, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Σέρτζι Στίγκμαν από την  εταιρεία The Match Factory  που δραστηριοποιείται διεθνώς στις πωλήσεις ταινιών, και η δική μας Ναλίσα Γκριν, συνθέτρια και τραγουδίστρια.

Με αφορμή το φιλμ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ το οποίο συμμετέχει στο Μουσικό Τμήμα, ο frontman των Σκοτσέζων post rockers MOGWAI, Στιούαρτ Μπρέιθγουειτ θα παραβρεθεί στην προβολή και θα παίξει μουσική στο πάρτι που θα ακολουθήσει στο Barret.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Τρίτο και τελευταίο διαγωνιστικό τμήμα αλλά πρώτο στις καρδιές μας, είναι αυτό των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Μέσα από έναν αριθμό συμμετοχών που ακούμπησε τις 200, επιλέχθηκαν 44 ταινίες οι οποίες θα διεκδικήσουν τα 6 βραβεία του τμήματος, με το Βραβείο Καλύτερης ταινίας να συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman