ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το αγαπημένο μπαρ του Χέμινγουεϊ στην Αβάνα γιορτάζει τα 200 χρόνια του

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με ένα πρωτότυπο διαγωνισμό επέλεξε να γιορτάσει τα 200 χρόνια ύπαρξής του το διάσημο μπαρ στην Αβάνα το “Floridita” γνωστό ως λίκνο του ντάκιρι, ενός κοκτέιλ με χυμό λεμονιού, ζάχαρη και ρούμι.

Η διοργάνωση θα αναδείξει τον «Βασιλιά των Βασιλέων του Ντάκιρι». Γεγονός, που ενθουσιάζει τους τουρίστες και τους ντόπιους, καθώς απολαμβάνουν δωρεάν το διάσημο κοκτέιλ που παρασκευάζουν οι διαγωνιζόμενοι.

QRYIIA7sRHo 660x0 mtdhGWCw

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου Τύπου «Το πολιτιστικό αυτό σύμβολο της πόλης μας έχει ιστορία δύο και πλέον αιώνων..., αντιπροσωπεύοντας την καλύτερη παράδοση της κουβανέζικης ποτοποιίας» λέει ο Αριέλ Μπλάνκο, διευθυντής του φημισμένου μπαρ. «Είναι ένας χώρος λατρείας του ντάκιρι, όπου γενεές από μπάρμαν έχουν μεταδώσει τη σοφία τους».

Το μπαρ άνοιξε το 1817 ως «Pina de Plata» (Ασημένιος Ανανάς) από τον πρωτοπόρο στον χώρο Κονσταντίνο Ριμπαλάγκουα. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Ελ Φλοριντίτα» και έγινε η απαραίτητη στάση όσων ήθελαν να απολαύσουν το «τοπικό» ποτό διαλέγοντας ανάμεσα σε 17 είδη ντάκιρι...

Στο διαγωνισμό μετέχουν οκτώ μπάρμαν οι οποίοι τα τελευταία χρόνια φημίζονται ως «βασιλιάδες του ντάκιρι», παρασκευάζοντας ευφάνταστα κοκτέιλ στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό.

EILyIljpW0L4 824x0 mtdhGWCw

«Το Foridita είναι ο τόπος που γεννήθηκε το ντάκιρι και κάθε κουβανέζος μπάρμαν που αγαπά τη δουλειά του λατρεύει αυτό το ποτό», είπε στο Xinhua ο Μάρλον Ριέρα, νικητής του διαγωνισμού το 2014, λέγοντας ότι νιώθει τιμή που απολαμβάνει ένα τόσο διάσημο κοκτέιλ στη χώρα του.

Μπάρμαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή μετέχουν επίσης στο διήμερο διαγωνισμό. Το κοκτέιλ του νικητή θα περιληφθεί μελλοντικά στον κατάλογο του μπαρ.

«Είναι ένα μυθικό μπαρ. Είναι τιμή μου να μετέχω στο διαγωνισμό. Παρασκεύασα ένα ντάκιρι που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της αμερικανικής, της κουβανικής και της ιταλικής κληρονομιάς», λέει ο Τ. Παλμιέρι, ο μοναδικός διαγωνιζόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

gj4oT1 AIDZZ 824x0 mtdhGWCw

Την εκδήλωση παρακολουθούν περίπου 400 καλεσμένοι από περισσότερες από 20 χώρες, καθώς και εκπρόσωποι του International Bartending Association.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες όπως ο Πέδρο Τεζάδα, μπάρμαν του εστιατορίου «Ajiaco» στην Αβάνα, χρησιμοποιεί αυθεντικά κουβανικά προϊόντα. «Έφτιαξα ένα ντάκιρι από τροπικά φρούτα όπως η γκουάβα και για να προσθέσω μια κουβανέζικη πινελιά έβαλα λίγο από το «Guayabita del Pinar», ένα εξαιρετικό λικέρ της δυτικής επαρχίας Πινάρ ντελ Ρίο, το οποίο δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση στο κοκτέιλ», εξηγεί.

Το Floridita έγινε επίσης γνωστό από τον διάσημο αμερικανό συγγραφέα 'Ερνεστ Χέμινγουεϊ ο οποίος έζησε αρκετά χρόνια στην Κούβα και σύχναζε εκεί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για να τιμήσουν οι Κουβανέζοι τον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα, έστησαν στην είσοδο του μπαρ μια μεγάλη χάλκινη προτομή του.

Ο Φαμπιάν Ράμος, νέος μπάρμαν από την Κούβα, συμμετέχει στον διαγωνισμό με ένα κοκτέιλ που το ονόμασε «Μάρλιν Ντάκιρι», τα βασικά στοιχεία του οποίου είναι πορτοκάλι και γκουάβα. «Είναι ιδιαίτερα σημαντική μία επίσκεψη σε αυτό το εμβληματικό μέρος όπου ερχόταν συχνά ο Χέμινγουεϊ. Η συμμετοχή μου μάλιστα στο διαγωνισμό, μου προκαλεί συναισθήματα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ», δηλώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.