ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ψάχνοντας δουλειά με ένα...app

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Όλο και μεγαλύτερο ρόλο παίζει η τεχνολογία στο «κυνήγι» της εργασίας, με διαρκώς αυξανόμενο τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν την επόμενη θέση τους, αξιοποιώντας τις υποδομές της. Σήμερα, υπερδιπλάσιος αριθμός ανθρώπων σε σχέση με το 2015 σε Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία και Μεξικό, χρησιμοποιεί εφαρμογές για να υποβάλει το βιογραφικό του.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της ManpowerGroup Solutions, με τίτλο “Swipe Right: Candidate Technology Preferences During the Job Search”, η οποία φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για περισσότερα από 14.000 άτομα σε 19 χώρες σε σχέση με τις προτιμήσεις εφαρμογών, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες προτιμούν να κάνουν χρήση εφαρμογών κινητών για την εύρεση νέας εργασίας, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον επιτραπέζιο υπολογιστή.

apps1

Η παραπάνω έρευνα, όπως παρουσιάζεται από τον ΣΕΠΕ, διαπιστώνει ότι η τεχνολογία, στην πιο προσωποποιημένη της διάσταση, αποτελεί προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία. Η εξατομίκευση φαίνεται να είναι το “κλειδί” όσον αφορά τη χρήση των εφαρμογών αυτών: περισσότεροι από ένας στους τρεις αναφέρουν ότι τα μηνύματα επικοινωνίας που δεν είναι προσωποποιημένα, υπονομεύουν την αξιοπιστία του εργοδότη.

“Στη σημερινή όχι και τόσο ανοιχτή αγορά εργασίας, η εμπειρία του υποψηφίου είναι πρωταρχικής σημασίας. Υπάρχει πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνες τις εταιρείες που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία και αλληλεπίδραση με τους υποψηφίους, με τρόπο που να είναι ελκυστικές για τα κορυφαία ταλέντα”, αναφέρει η ManpowerGroup. Όπως εξηγεί η εταιρεία στην έρευνα, “οι αποφάσεις καριέρας είναι από τις πιο σημαντικές και οι σχέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την τελική επιλογή. Η τεχνολογία μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, αλλά δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή για την προσέλκυση ενός υποψηφίου”.

apps2

Η ManpowerGroup Solutions δίνει οκτώ πρακτικές συμβουλές για τους εργοδότες, όπως:

- Σκεφτείτε “έξυπνα” όπως το “smartphone”. Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να αυξήσουν τον αριθμό των αιτήσεων, που λαμβάνουν οι εργοδότες. Οι εταιρίες θα επιτύχουν το κατάλληλο ταίριασμα υποψηφίου- ρόλου μέσω μιας εξατομικευμένης - με επίκεντρο τον υποψήφιο - προσέγγισης επικοινωνίας.

apps2

- Κινηθείτε εκτός των παραδοσιακών πλατφορμών και HR εφαρμογών. Είναι πιο εύκολο να συναντήσετε τους υποψηφίους στα σημεία που ήδη βρίσκονται, αντί να επιμένετε να δοκιμάσουν κάτι νέο.

- Ακολουθείστε τη νέα τάση των “bots”.  Με τη νέα τεχνολογία των bots, ένας εργοδότης που χρησιμοποιεί (ή δεν χρησιμοποιεί) σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προσλήψεων, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την εταιρία και τις αξίες της στους υποψηφίους. Τα chatbots (πρόκειται για προγράμματα που μιμούνται την ομιλία, με τα οποία ο χρήστης αλληλοεπιδρά, κάνει δηλαδή chat) θα πρέπει να αποτελούν επέκταση του brand, να είναι ανοιχτά και διαφανή προς τους υποψηφίους ότι είναι bots, συμπληρώνοντας και όχι να αντικαθιστώντας την ανθρώπινη αλληλεπίδραση”.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.