ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γράφοντας στη Λαδόκολλα

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχουν μέρες ράθυμες και αργόσυρτες. Κουράζομαι τότε με τις ατζέντες που κουβαλάω όλο τον χρόνο, και ψάχνω ωραία χάρτινα τραπεζομάντηλα σε κάποιο ατμοσφαιρικό  εστιατόριο. Μου αρέσει αυτή η μπεζ εκδοχή της λαδόκολλας στην σαγρέ βερσιόν και γράφω εκεί τις σημειώσεις της ημέρας. 


Εκεί γλιστράει πιό θριαμβευτικά το πενάκι. Η μοναχική γραφή σαν απόκρυφος, απολαυστικός  χορός. Μεγαλώνοντας η επιφάνεια γραφής, και το κάδρο της σκέψης μετασχηματίζεται, αλλάζει μοτίβο κάπως απελευθερωτικά και ετσι  συνήθως συλλαμβάνω και μία νέα ιδέα, που με γοητεύει προς στιγμή. Αν αντέξει μέχρι το επόμενο πρωί την υιοθετώ ειδάλλως την αφήνω να εξατμιστεί στον ουρανό, όπως ο έρωτας οταν πεθαίνει. Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού δεν παραγγέλνω φαγητό για να μη λαδώσει  η τυπογραφία.

 Στο τέλος πάντα ένα άλυτο και μονότονο  διπλό δίλλημα να πάρω μαζι μου διπλωμένο το τραπεζομάντηλο ή να το αφήσω; Να σβήσω με κυκλικές μουτζούρες ή να εγκαταλείψω ανέγγιχτα τα ασήμαντα για άλλους, έστω και λίγο καλλιγραφικά ίχνη. 

Μου αρέσουν οι διαφανοι μπλε  bic στυλοί και τα roller μαρκαδοράκια, που όταν για κάποιο λόγο έχουν παλιοκαιρίσει, έχει διασταλλεί η γραφίδα τους, και γράφουν παχιά και καλοροϊκά σαν πένες. Ειδικά πάνω στο χάρτινο τραπεζομάντηλο. Η μύτη εχει απλωμένο τότε το μπλέ μελάνι πάνω και γύρω της και σε παρασύρει να το ξοδέψεις . Εκείνη τη στιγμη είναι καλύτεροι απο Mont Blanc. 

Σταύρος Κωνσταντινίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman