ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εν Ελλάδι: Η Κρητική Πατέντα που Ενθουσίασε τον Πρίγκιπα Κάρολο

Tweet
Share
Tweet
Share

Πώς αντέδρασε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας όταν έμαθε τη «Μινωική Εκτροφή» των χοιρινών της Creta Farms

H κρητική εταιρία, Creta Farms, δημιουργεί για πρώτη φορά στον κόσμο εκτροφή βασισμένη στην αρχαία κρητική διατροφή, γεγονός που ενθουσίασε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο ο οποίος συμμετείχε στην πρωτόγνωρη εμπειρία «Cooking Like Minoans,» του Branding Heritage που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. Η Έλενα Δομαζάκη της Creta Farms, είχε την τιμή κατόπιν προσωπικής σύστασης στον πρίγκιπα Κάρολο από τον Διευθυντή της Βρετανικής σχολής, Δρ John Bennett, να τον μυήσει στη φιλοσοφία της παγκόσμιας πατέντας Εν Ελλάδι.

Prince Charles3

Φανερά ενθουσιασμένος ο Βρετανός Πρίγκιπας συνομίλησε με την κρητική οικογένεια για τις καινοτομίες που την διαφοροποιούν παγκοσμίως και συμμετείχε στην παρασκευή Εν Ελλάδι γεύματος, εμπνευσμένου από τη διατροφή των Μινωιτών. Κατά την αναβίωση της Μινωικής Γαστρονομικής Εμπειρίας, η αρχαιολόγος και ιδρύτρια του Minoan Tastes Δρ. Jerolyn Morrison μαγείρεψε με χοιρινό Εν Ελλάδι το οποίο υπερέχει χάρη στην κρητική καταγωγή του και στη…μινωική ανατροφή του: μουσική, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, κρητικά superfoods, όπως χαρούπι, και αρωματικά βότανα όπως λάβδανο, φασκόμηλο, δίκταμο κ.α.

2Prince Charles

Η Creta Farms ως ο μεγαλύτερος Έλληνας παραγωγός και κάτοχος της μοναδικής καθετοποιημένης μονάδας καταφέρνει να εξάγει το μεγαλείο της κρητικής διατροφής κατοχυρώνοντας παγκοσμίως 20 πατέντες με βάση το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. «Η ευλογημένη γενέτειρά μας και η αρχαία κρητική διατροφή ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ως ιερό σύμβολο της κρητικής γης, έχει γίνει αρωγός στην προσπάθεια μας για καινοτομία κατατάσσοντας την οικογένεια μου στους μεγαλύτερους Ευρωπαίους επενδυτές σε έρευνα και ανάπτυξη,» συμπληρώνει η Έλενα Δομαζάκη στο διάλογό της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

en elladi minoan tastes

Στη σημαντική αυτή συνάντηση στην Κρήτη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η Κατερίνα Φρέντζου, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Βranding Heritage, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Για πρώτη φορά συνευρέθηκαν στην Κρήτη σημαντικοί Έλληνες που έχουν εμπνευστεί και προβάλλουν διεθνώς τον Μινωικό πολιτισμό θεωρώντας πως το οξύμωρο σχήμα «καινοτομία και αρχαιοελληνικός πολιτισμός» είναι το μέσο που θα οδηγήσει στο «rebranding” της Ελλάδας.  «Εύχομαι να γίνονται ενέργειες σαν αυτή που αποτυπώνουν το μεγαλείο το τόπου μου, που συσπειρώνουν δυνάμεις επιχειρηματιών και επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούμε να εξάγουμε ιερά σύμβολα σε όλο τον κόσμο,» επισημαίνει η κα Έλενα Δομαζάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman