ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

To σουπερμάρκετ τoυ Βερολίνου

Tweet
Share
Tweet
Share

Μία πρωτότυπη ιδέα φέρνουν οι Sara Wolf και Milena Glimbovski που άνοιξαν το πρώτο σουπερμάρκετ χωρίς συσκευασίες στην πρωτεύουσα των εξελίξεων, το Βερολίνο.

Το ''Original Unverpackt'', καλεί τους πελάτες να έρθουν με τις δικές τους συσκευασίες στο κατάστημα και να τις γεμίσουν με χύμα προιόντα. Φρούτα, λαχανικά , όσπρια, ξηροί καρποί αλλά και αφρόλουτρα,σαμπουάν, αποθηκεύονται σε δοχεία-κάδους και διατίθενται στους πελάτες μέσα από στόμια, στην ποσότητα που επιθυμούν. Ακόμη και τα μακαρόνια, το κρασί, το ξύδι πωλούνται χύμα, και ο πελάτης αγοράζει την ποσότητα που θέλει. Για τις αγορές στο Original Unverpackt ο καταναλαωτής θα πρέπει να φέρει εκείνος τα απαραίτητα σκεύη, βάζα και μπουκάλια από το σπίτι για να μεταφέρει τα προιόντα που θα αγοράσει. Οι συσκευασίες αρχικά ζυγίζονται και το βάρος τους αφαιρείται από το συνολικό βάρος, τη στιγμή της χρέωσης. Το κατάστημα διαθέτει πάντως και δικά του σκεύη.Υπάρχουν προϊόντα που δεν διατίθενται στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ (όπως κρέας), γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα, ωστόσο η ιδέα έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση.

stilinberlin original unverpackt 5103 905x604

 Οι δύο γυναίκες, πρωτοπόρες οικολόγοι, ισχυρίζονται ότι τα τυποποιημένα προιόντα είναι μεν πιο εύχρηστα αλλά δεν είναι βιώσιμα και πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να προστατεύουμε το περιβάλλον. Απλές και μικρές κινήσεις που όμως μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον κόσμο μας. Οι δύο κοπέλες χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο για να υλοποιήσουν την ιδέα τους, όμως το project είχε μεγάλη απήχηση στους Γερμανούς καταναλωτές. Μία ιδέα, λοιπόν, πολλά υποσχόμενη που ζητάει να βρει καταφύγιο και στη χώρα μας . Όσοι τολμηροί προσέλθετε, να την υλοποιήσετε!

Τζψρτζίνα Δερτινή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman