ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άνδρες κάντε χρήση γονικής άδειας για καλύτερο… σεξ

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ενασχόλησή σας με τις δουλειές του σπιτικού περιορίζεται στα υδραυλικά; Άντε και στην επιδιόρθωση καμιά ηλεκτρολογικής βλάβης; Αλλάζετε και κανένα λάστιχο και στο αυτοκίνητο αν χρειαστεί; Αρνείστε να πλύνετε πιάτα όχι γιατί βαριέστε αλλά φοβάστε μήπως πληγεί η εικόνα που έχετε με τόσο κόπο, γένια, γυμναστική και πρόβες μπροστά από τον καθρέφτη χτίσει του machoάνδρα; Νομίζετε ότι όσο πιο αρρενωπός δείχνετε τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η επιθυμία της συζύγου σας; Ήρθε η στιγμή να ενημερωθείτε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και δεν αποτελεί γυναικεία άποψη, αλλά επιστημονική τοποθέτηση.

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού τείνουν, από τη δεκαετία του ’90, να έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Εμείς υποθέτουμε ότι εννοούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Κορνέλλ των ΗΠΑ, τα ζευγάρια που δεν διατηρούν τους παραδοσιακούς ρόλους του άνδρα κυνηγού και της γυναίκας στο σπίτι, τείνουν να έρχονται πολύ συχνότερα σε επαφή η οποία αξιολογείται και πολύ καλύτερη ποιοτικά. Συνέπεια είναι οι ίδιοι να αξιολογούν την γαμήλια ευτυχία τους με πολύ υψηλότερες επιδόσεις.

B3B6525E6AEF8BE9A61178BA566DEB20

Έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στις σκανδιναβικές χώρες και αφορά στις γονικές άδειες που λαμβάνουν οι άνδρες μετά την άφιξη ενός παιδιού, καταλήγει σε παρόμοια συμπεράσματα. Σε περίπτωση που ο άνδρας λάβει την γονική άδεια (στην Ελλάδα ακόμη ονομάζεται άδεια τοκετού ακόμα και εάν αυτήν δικαιούται πλέον να την πάρει ο σύζυγος, αντί της μητέρας) και η σύζυγος (ή σύντροφος για τις χώρες όπου το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει τέτοια δικαιώματα στο ζεύγος) επιστρέψει στην εργασία της, η σχέση μεταξύ των δύο έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης. Η κοινή ζωή των δύο γίνεται πιο ευχάριστη, η ικανοποίηση που λαμβάνουν και τα δύο μέρη είναι αυξημένη, ενώ βελτιώνεται αισθητά η σεξουαλική τους ζωή, σύμφωνα πάντα με την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη.

housework 600x374

Άνδρες ξανασκεφτείτε το, ίσως καλύτερα να μείνετε με το παιδί και να στείλετε τη γυναίκα να φέρει το μπέικον στο σπίτι…

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman