ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το κουμπί της... ευτυχίας!

Tweet
Share
Tweet
Share

Xαμηλή αυτοεκτίμηση, μοναξιά, αλλά και κατάθλιψη, είναι μόνα μερικά από τα βασικά συμπτώματα των ένθερμων χρηστών του Facebook, όπως έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες. Κι όμως το... μαύρο πρόβατο της τεχνολογίας έχει κι αυτό τα "κουμπιά" του, που αν τα εντοπίσετε όχι απλά δεν κινδυνεύετε από ψυχολογικούς... λιμούς-λιμούς και καταποντισμούς, αλλά αντίθετα μπορείτε να οδηγήθείτε στην ευτυχία! 

Chatting, νέα των φίλων - νέα των άσχετων, ειδησεογραφία εσωτερικού - ειδησεογραφία εξωτερικού, "κλειδαρότρυπα" στις ζωές των άλλων, ανάγκη για προβολή επιπέδου celebrity - οι χρήσεις του Facebook ποικίλλουν ανάλογα με τον εκάστοτε χρήστη και τα αντίστοιχα πορίσματα για το αν είναι καλό ή κακό, επίσης. Ωστόσο, στον αντίποδα όσων υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί άγχος, στρες, ενίοτε και συμπτώματα κατάθλιψης, έρχονται τώρα κάποια tips, που υπόσχονται πως μια πιο "σωστή" χρήση το Facebook -ναι, μπορεί να φέρει την ευτυχία!

manage recover your facebook chat messages history.w654

Εμείς απομονώσαμε 6 οδηγίες... ευτυχίας από το βιβλίο "Facehooked: How Facebook Affects Our Emotions, Relationships, and Lives" της αμερικανίδας κλινικής ψυχολόγου Dr. Suzana Flores και σας τις παρουσιάζουμε: 

Κρύψτε από την Αρχική Σελίδα τους... απαισιόδοξους

Αποφύγετε σαν το-διάολο-το-λιβάνι οτιδήποτε αρνητικό. Εκτός από γενικός κανόνας ζωής, όταν κάτι τέτοιο εφαρμοστεί και στο Facebook μακροπρόθεσμα δημιουργεί πολύ πιο θετική σκέψη στους χρήστες. Πρακτικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πατήσετε Hide σε φίλους σας που μιζεριάζουν και καταστροφολογούν με το παραμικρό και να αφήσετε στα News Feed σας εκείνους που τα ποσταρίσματά τους είναι πιο αισιόδοξα, παιχνιδιάρικα κι αστεία. Άλλωστε, δεν σημαίνει ότι τους "κόβετε" κι από φίλους. Η Αρχική Σελίδα σας ξέρει να κρατάει μυστικά...

Κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό

Θυμάστε όταν πρωτοξεκίνησε το Facebook, που από τη χαρά μας γράφαμε συνέχεια "Γεια" ο ένας στον τοίχο του άλλου; Ίσως ήρθε η ώρα να το ξαναθυμηθούμε, υποστηρίζει η Dr. Flores. Μελέτες υποδεικνύουν πως όταν εκφράζουμε δημόσια την εκτίμησή μας για κάποιο πρόσωπο, ήτοι public post στον τοίχο του, ο δέκτης τείνει να χαίρεται πολύ περισσότερο απ' ότι αν του στείλουμε πχ. ένα μήνυμα στο Messenger. "Οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν τους επαινούν δημοσίως", λέει η Dr. Flores. "Πολλοί μπορεί να ενοχλούνται από δημόσιες εκφράσεις αγάπης, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων τις χαίρονται ιδιαιτέρως".

fap

Δημοσιοποιείστε Σημαντικές Προσωπικές Στιγμές

Mην ντρέπεστε. Γιορτάζοντας τα προσωπικά σας κατορθώματα στο Facebook αφενός αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας κι επίσης "τραβάτε" θετικά σχόλια από φίλους. Αν, μάλιστα δημιουργήσετε και συγκεκριμένες ομάδες που θα βλέπουν αυτά τα post, εξασφαλίζετε μια μόνιμη διάδραση... χαράς χωρίς να κινδυνεύετε να γίνετε φορτικοί σε όλους ανεξαιρέτως τους φίλους σας στο Facebook. Επιεδή, όμως, παν μέτρον άριστον, μην το παρακάνετε με το τι γίνεται στη ζωή σας κάθε τρεις και λίγο, γιατί εκεί μιλάμε για εθισμό και εξαιρετικά χαμηλή αυτοπεποίθηση που απλά θέλετε να αντλήσετε κάτι θετικό για τον ευατό σας από το πως σας βλέπουν οι άλλοι. Μην σας απασχολεί. 

Ο αυτοσαρκασμός είναι η μισή αρχοντιά

Κακά τα ψέματα, η profile picture είναι ένα πολύ φλέγον ζήτημα για τους περισσότερους χρήστες, που προσπαθούν να είναι όσο πιο τέλεια και/ή ψαγμένη γίνεται. Λοιπόν, ξεχάστε το. Βάλτε όποια φωτογραφία θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε αν φαίνεστε όμορφοι, άσχημοι, μοντέλα ή κάμπιες. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε, οι φίλοι σας στο Facebook σας έχουν δει live και ξέρουν ακριβώς πως μοιάζετε στην πραγματική ζωή. Κι αν κάνετε και γκάφες, ποστάρετε τις επίσης. Θα είναι αστείο, θα φτιάξει τη διάθεση των γύρω σας και στην τελική έτσι, ξορκίζετε και το ρεζιλίκι, πριν... από εσάς για εσάς!

Η ισχύς εν τη ενώσει

Αν και έχετε ήδη επιλεγμένους φίλους στο Facebook, τα site είναι ένα εύκολο εργαλείο για να κάνετε και νέους, αφού κατά βάση αν γίνετε μέλη σε κάποιο εξαρχής έχετε με τους υπολοίπους κοινά ενδιαφέροντα. Το Α και το Ω της φιλίας, δηλαδή. Κι αν δεν βρίσκετε πια κανένα μα κανένα που να σας εκφράζει, δημιουργείστε ένα δικό σας!

fac

Βόλτα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Γνωρίζατε πως σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που ανατρέχουν σε φωτογραφίες που έχουν οι ίδιοι ποστάρει παλιότερα εμφανίζονται περισσότεροι ευδιάθετοι; Κι όμως, το να κοιτάτε παλιά albums μπορεί να σας φτιάξει το κέφι, αφού κατά κανόνα οι χρήστες ποστάρουμε στιγμιότυπα μόνο από ευτυχισμένες στιγμές μας. Υπάρχει, δε, και μια εφαρμογήπου δίνει τη δυνατότητα να δείτε τι ποστάρατε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από τότε που κάνατε λογαριασμό στο Facebook.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman