ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

H καθημερινότητα μιας πόρνης

Tweet
Share
Tweet
Share

Στη Δανία, η βιομηχανία της πορνείας είναι απόλυτα νόμιμη και διαδεδομένη. Η Bonnie, είναι μια διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών και μένει σε ένα μικρό χωριό της χώρας. Δουλεύει σαν πόρνη από τα 18 της. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα βλέπει τους πελάτες της από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οπότε θα πρέπει να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Όλοι στο χωριό γνωρίζουν ποια είναι και τι δουλειά κάνει.

Η φωτορεπόρτερ Marie Hald, ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Bonnie, γι' αυτό και ξεκίνησε να τραβάει φωτογραφίες από την καθημερινότητά της για δύο χρόνια. Απ' όταν η Bonnie ήταν 39, η Marie την ακολουθούσε και την φωτογράφιζε στο σπίτι με τα παιδιά, στη δουλειά, με τους πελάτες της

"Ήθελα να δείξω την ιστορία αυτής της γυναίκας χωρίς να φαίνεται μόνο σαν μια πόρνη, αλλά και σαν γυναίκα και σαν μάνα", εξηγεί η Hald.

"Έμοιαζε με 60χρονη με άσπρα μαλλιά. Και βρήκα ενδιαφέρον που είναι απόλυτα νόμιμο όλο αυτό στη Δανία". Η Ηald βρήκε τη Bonnie μέσα από το δίκτυο της βιομηχανίας και η δεύτερη συμφώνησε να την αφήσει να καταγράψει και να φωτογραφίσει τη ζωή της.

Με τον καιρό, η Hald έγινε φίλη με τη Bonnie. Τη βοηθούσε να καθαρίσει το διαμέρισα στον κενό χρόνο ανάμεσα στους πελάτες, και να προετοιμαστεί για τον επόμενο. "Ήταν δύσκολο που μπήκα τόσο πολύ στη ζωή και την οικογένειά της", παραδέχεται η Hald.

Η Βonnie χρησιμοποιεί το όνομα Patricia για τη δουλειά της. Ξεκίνησε στα 18, όταν ψάχνοντας με την κολλητή της τρόπο να βγάλουν χρήματα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, απάντησε σε μια αγγελία για δουλειά ως μασέρ.

Στη Δανία η πορνεία, είναι απόλυτα νόμιμη, ενώ όσοι εργάζονται στον κλάδο αυτό είναι και συνδικαλισμένοι. Η Bonnie πληρώνει στο κράτος φόρους και είναι δηλωμένη σαν επιχειρηματίας.

Έχει τρία παιδιά, τη Michella, 16 χρονών, τον Oliver, 14, και τον Noa, 6. Τα μεγαλύτερα ξέρουν τι δουλειά κάνει, αλλά ο μικρός πιστεύει πως είναι καθαρίστρια.

Είναι μια μητέρα σαν όλες τις άλλες. Ξυπνάει στις 6 το πρωί να ετοιμάσει το πρωινό και τα παιδιά της για το σχολείο και κάθε βράδυ πριν πέσουν για ύπνο κάνει μπάνιο τον Noa. Καμια φορά μπαίνει κι εκείνη μαζί του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman