ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τους "πήρε" τα κινητά και είδε την πικρή αλήθεια

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο φωτογράφος Eric Pickersgill προκειμένου να δείξει την επιρροή της τεχνολογίας στις ζωές μας δημιούργησε ένα άλμπουμ στο οποίο πρωταγωνιστούσαν άνθρωποι από την καθημερινή ζωή. Ο ίδιος ωστόσο σε όλες έχει κάνει μια μικρή παρέμβαση.

Χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών έχει αφαιρέσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αφορμή για την έμπνευση του φωτογράφου ήταν μια οικογένεια που έκατσε δίπλα του σε ένα καφέ.

«Μια οικογένεια κάθισε δίπλα μου στο Illiumτης Νέας Υόρκης. Παρατήρησα ότι ήταν τόσο απομακρυσμένος ο ένας από τον άλλον. Δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου. Ο πατέρας και οι δύο κόρες έπαιζαν με τα κινητά τους ενώ η μαμά ή δεν είχε καθόλου ή επέλεξε να το αφήσει κρυμμένο», εξηγεί ο ίδιος.

«Κοιτούσε έξω από το παράθυρο λυπημένη. Ένιωθε μόνη από την υπόλοιπη οικογένειά της. Ο μπαμπάς σήκωνε που και που το κεφάλι του για να της ανακοινώσει κάποια σημαντική πληροφορία που διάβαζε στο διαδίκτυο. Δυο φορές της είπε για ένα μεγάλο ψάρι που κάποιοι έπιασαν. Κανείς δεν του απαντούσε».

«Νιώθω λυπημένος που η τεχνολογία που φτιάξαμε για να επικοινωνούμε περισσότερο, μας έχει φτάσει στο σημείο να μην επικοινωνούμε καθόλου. Αυτό δεν μας είχε συμβεί ποτέ πριν και αμφιβάλλω αν έχουμε σκεφτεί τις κοινωνικές επιπτώσεις της νέας αυτής εμπειρίας».

Λίγο μετά έβγαλε και η μητέρα το δικό της τηλέφωνο«Ήταν μία από τις στιγμές που βλέπεις κάτι τόσο εκπληκτικά συνηθισμένο που σε τρομάζει και είναι αδύνατο να ξεχάσεις. Βλέπω αυτή την οικογένεια στο μανάβικο, στις τάξεις ενός σχολείου, στα αυτοκίνητα της εθνικής οδού και στο κρεβάτι μου πριν με πάρει ο ύπνος δίπλα στη γυναίκα μου».

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 7

Image 8

Image 10

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman