ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τέσσερις ταινίες για... one night stand αναμνήσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ταινίες μας λένε ψέματα. Μας παρουσιάζουν αυτό το όραμα του κόσμου που συχνά δεν μπορούμε να δούμε. Τα πάντα είναι μεγαλύτερα στην ασημένια οθόνη, οι λέξεις είναι πιο δυνατές, τα συναισθήματα είναι πιο προφανή. Για εκείνη τη στιγμή, όταν βρισκόμαστε στο σκοτεινό θέατρο, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι, και εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές μιας μεγάλης ιστορίας. Και τότε όλα εξαφανίζονται. Πηγαίνουμε στο σπίτι και συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε ακόμα υπερήρωες. Ότι ο καλύτερος φίλος μας δεν μιλάει ακόμα μετά από ένα τσακωμό. Το πρόσωπο που φανταζόμαστε ποτέ δεν θυμάται το όνομά μας. Είμαστε ουσιαστικά μίλια μακριά από το σημείο όπου πιστεύαμε ότι θα είμαστε σε αυτό το σημείο αν  ήμασταν νεότεροι.

Αλλά κάπου, κάπου, υπάρχουν ταινίες που τις αισθανόμαστε πραγματικές. Μπορεί ακόμα να έχουν ευτυχισμένο τέλος  ή τουλάχιστον τερματισμούς, καθώς κανείς δεν συμπρωταγωνιστεί σε μια ταινία, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ των χαρακτήρων στην πραγματικότητα ακούγονται σαν κάτι που είχατε ακούσει στο καφέ-μπαρ ή στο μπαρ. Τα προσωπικά σας είναι πλοκές που συμβαίνουν σε ένα Σαββατοκύριακο ή κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Μπορεί να μην είναι τόσο εύλογες, αλλά πάντα υπάρχει μια αίσθηση ελπίδας. Αυτές οι ιστορίες θυμίζουν μια μέρα χιονιού ή ένα σαββατοκύριακο τεσσάρων ημερών.

Και έπειτα υπάρχουν ταινίες για περιπέτειες μιας νύχτας (.one-night-stands). Αυτές συνήθως τελειώνουν με μια τρομακτική συνειδητοποίηση ότι κάποιος είχε περιστασιακό σεξ με μια ψυχοπαθή, όπως στο Fatal Attraction. Ωστόσο, υπάρχουν και  αστείες  one-night-stands , εκεί όπου δύο άνθρωποι, που πιθανότατα ήθελαν μόνο να έχουν μια τρελή νύχτα και να τελειώνουν όλα μεταξύ τους, βρίσκουν τον εαυτό τους να επιδιώκουν να γνωρίσουν πιο πολύ ο ένας από τον άλλον σε αμήχανες και προκλητικές στιγμές. Εδώ είναι τέσσερις ταινίες που ενθυλακώνουν το τι συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να πείτε αντίο το πρωί σε κάποιον μετά μια one-night-stand.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιστασιακές συναντήσεις, κάθε μία από αυτές τις ταινίες μπορεί να θεωρηθεί ως μελέτη περίπτωσης στις σχέσεις. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη μας; Ατιμία;  Άρνηση μονογαμίας; Κακή επικοινωνία; Παρακολουθήστε τα βίντεο και ίσως το ανακαλύψετε:

Night Owls, Charles Hood (2015)

Conversations with Other Women, Hans Canosa (2005)

The Pill, J.C. Khoury (2011)

Two Night Stand, Max Nichols (2014)

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman