ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα 10 πιο απίστευτα "γελοία" επαγγέλματα στον κόσμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος επιβεβαιώνει ότι το αποσμητικό σας λειτουργεί και μυρίζει υπέροχα; Ή εξασφαλίζει στα κατοικίδια ζώα σας ένα απολαυστικό και νόστιμο φαγητό; Λοιπόν, κάποιες από αυτές τις θέσεις εργασίας μπορεί να εμπνεύσουν ορισμένους από εσάς ώστε να εξετάσετε νέα μονοπάτια καριέρας. Αν και οι περισσότεροι θα προτιμούσαν ένα επάγγελμα όπως του λογιστή, δικηγόρου, γιατρού, μάνατζερ κλπ. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν και κάποια άλλα επαγγέλματα όσο απίστευτα και αν μοιάζουν. Αναζήτησα λοιπόν στο διαδίκτυο ποια είναι τα πιο απίστευτα, τα πιο περίεργα, ακόμα και τα πιο βαρετά επαγγέλματα στον κόσμο και δείτε παρακάτω τι βρήκα:

  1. Ελεγκτής φύλλου νεοσσών. Με αμοιβή περίπου 1.200 δολάρια το μήνα, κάποιος πρέπει να διακρίνει το φύλο εκκολαπτόντων νεοσσών για να τους χωρίσει σε διαφορετικά και ειδικά προγράμματα. Στα αγγλικά, αποκαλούνται Chick sexers, οι οποίοι συνήθως προσλαμβάνονται από μεγάλα εμπορικά εκκολαπτήρια νεοσσών. Το πεπρωμένο των νεοσσών καθορίζεται από το φύλο. Τα θηλυκά χαρακτηρίζονται ως εμπορικού χαρακτήρα και προορίζονται να γεννήσουν τα αυγά προς πώληση. Τα υπόλοιπα αρσενικά κοτόπουλα είναι για την παραγωγή κρέατος. Ο λόγος για το διαχωρισμό των νεοσσών από μικρή ηλικία είναι για να τα βάλουν στην κατάλληλη πορεία ώστε να μπορέσουν οι νεοσσοί να λαμβάνουν τη βέλτιστη διατροφή για τον προορισμένο ρόλο τους.
  2. Επαγγελματίας ύπνου. Τώρα αυτό είναι ένα επάγγελμα που πολλοί από εμάς ίσως να θελήσουμε να το εξετάσουμε. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι περνούμε τα πρωινά μας με φλιτζάνια καφέ προσπαθώντας να μείνουμε ξύπνιοι, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται 31.000 δολάρια το χρόνο για να κοιμούνται! Οι επαγγελματίες του ύπνου συνήθως προσλαμβάνονται από τους επιστήμονες και τους γιατρούς ως μέρος των σχεδίων έρευνας, για να καταλάβουν τι προκαλεί συγκεκριμένους πόνους του σώματος. Το 2009, το Νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έβαλε αγγελία για δουλειά μέσω της οποίας αναζητούσε γυναίκες πρόθυμες, να πάρουν υπνωτικό χάπι και να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας του μουσείου. Οι γυναίκες που προσελήφθησαν έγιναν μέρος των ζωντανών εκθέσεων του μουσείου με τίτλο τα δικά τους ονόματα, όπως «Αυτή είναι η Kate», κλπ. Αυτή είναι, που λέμε, δουλειά «όνειρο!»
  3. Ελεγκτής οσμών. Αν νομίζετε ότι η δουλειά σας βρωμάει, αναλογιστείτε τη δουλειά αυτών που δοκιμάζουν τις μυρωδιές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία  βιομηχανικών προϊόντων, να κρίνουν και να αξιολογούν όλα τα είδη των οσμών, από την δοκιμή ενός προϊόντος που θα μειώνει (δήθεν) τη μυρωδιά των σκουπιδιών, μέχρι τη μυρωδιά ενός νέου αναψυκτικού. Οι ελεγκτές οσμών μπορούν να ελέγχουν επίσης την αποτελεσματικότητα των αποσμητικών και αντιιδρωτικών για τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν. Οι ελεγκτές οσμών κερδίζουν περίπου $ 35.000 το χρόνο και απαιτείται να έχουν πτυχίο στη Χημεία για να βοηθήσουν στην παραγωγή αποσμητικών που θα λύσουν και θα αποτρέπουν την παραγωγή της οσμής του σώματος. Κανονικά, όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους ελεγκτές οσμών. Διότι, εδώ που τα λέμε, μας εμποδίζουν να αγοράσουμε ελαττωματικά προϊόντα.
  4. Τεχνολόγος τροφών. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι γεύση έχουν τα μικρά σφαιρίδια στο μπολ του κατοικίδιου που έχετε και γιατί του αρέσουν; Μην προσπαθήσετε να το ανακαλύψετε μόνοι σας, ρωτήστε ένα τεχνολόγο τροφών κατοικίδιων ζώων! Ο Τεχνολόγος τροφών για Pets είναι υπεύθυνος για να διασφαλίσει τη γεύση και την οσμή των τροφών για τα ζώα που μας συντροφεύουν. Ο Simon Allison, ανώτερος τεχνολόγος τροφίμων κατοικίδιων ζώων της Marks and Spencer λέει ότι «είναι ακριβώς το ίδιο σαν να εργάζεσαι στον τομέα του έτοιμου τμήματος γευμάτων». Κάποιοι τεχνολόγοι τροφών για κατοικίδια έχουν ετήσιες αμοιβές τόσο χαμηλές όσο 16.000 δολάρια, αν και  μερικοί από αυτούς κερδίζουν μέχρι και 1,5 εκατ. δολάρια. Όποιο και αν είναι το ποσό, σίγουρα ελπίζουμε ότι τους καλύπτει τις ημέρες της αναρρωτικής τους άδειας.
  5. Συγγραφέας ψευδών αξιολογήσεων. Ανήθικο, αλλά υπάρχουν συγγραφείς που γράφουν ή αναφέρονται σε ψευδή στοιχεία, για εστιατόρια, ξενοδοχεία και για διάφορα προϊόντα, με τεχνητές και ψευδείς αξιολογήσεις καταναλωτών,  μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρήματα. Μπορείτε να βρείτε ψευδή σχόλια σε ιστοσελίδες, ακόμα και στο Amazon. Πάρτε για παράδειγμα τον Jason Todd Rutherford. Ο Rutherford χρεώνει 99 δολάρια για μια αξιολόγηση, 499 δολάρια για 20 και 999 δολάρια για 50 αξιολογήσεις. Έχει δημοσιεύσει τελικά 4.531 πλαστά σχόλια κατορθώνοντας να κερδίσει 28.000 το μήνα. Μπορεί να μην είναι μια κακή ιδέα για κάποιον να βγάλει γρήγορο και εύκολο χρήμα, αλλά σήμερα υπάρχουν νομικές συνέπειες για τη δημοσίευση ψευδών σχόλιων. Όσο για τον Rutherford, η Google έχει τραβήξει την πρίζα  των προσφορών αφού συνειδητοποίησε ότι τα σχόλια δεν ήταν αυθεντικά  και η Amazon έχει αφαιρέσει εντελώς όλα τα σχόλια του.
  6. Babysitter στρουθοκαμήλων. Αυτή η δουλειά δεν είναι σαν άλλη μια επίσκεψη σας στο ζωολογικό κήπο. Μια babysitter στρουθοκαμήλων πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι στρουθοκάμηλοι δεν ραμφίζουν η μια την άλλη ή τον κόσμο, δεν διαφεύγουν, ή κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τα άλλα ζώα που βρίσκονται τριγύρω. Η δουλειά δεν έχει επίσημες απαιτήσεις, αλλά είναι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η στρουθοκάμηλος είναι γνωστό ότι είναι επιθετική και το να βρεθείτε ανάμεσα σε δύο στρουθοκαμήλους που τσακώνονται, δεν ακούγεται σαν την ασφαλέστερη εργασία. Οι babysitters στρουθοκαμήλων  κερδίζουν περίπου 10 δολάρια την ώρα, περίπου δηλαδή όσα κερδίζει μια babysitterγια ανθρώπους. Εσείς, ποιο από τα δύο επαγγέλματα θα επιλέγατε;
  7. Επιθεωρητής ζαριών. Η επιθεώρηση ζαριών για ελαττώματα μπορεί να μην είναι η ιδανική δουλειά για τους περισσότερους από εμάς. Αλλά, εκατομμύρια χρήματα μπορεί να χαθούν με τη ρίψη ενός ελαττωματικού ζεύγους ζαριών. Ως εκ τούτου, για έναν επιθεωρητή ζαριών είναι εξαιρετικά σημαντικό να βεβαιωθεί ότι όλες οι γωνιές τους είναι αναλογικά σωστές. Η απαιτητική δουλειά του επιθεωρητή ζαριών δεν είναι διασκέδαση ούτε παιχνίδι! Για να την εξασκήσει κάποιος χρειάζεται να έχει πτυχίο σε ένα εξειδικευμένο τομέα της επιστήμης, για παράδειγμα της μηχανικής ή της αρχιτεκτονικής, καθώς είναι απαραίτητη για την εξέταση του από πολιτικούς μηχανικούς με την παρουσία αστυνομικών επιθεωρητών. Ο μέσος ετήσιος μισθός του επιθεωρητή είναι 50.000 δολάρια και η αμοιβή κυμαίνεται από 13 έως 23 δολάρια την ώρα.
  8. Δοκιμαστής επίπλων. Αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες πρέπει να ευχαριστήσουμε για την εξασφάλιση της άνεσης των καναπέδων μας! Ο δοκιμαστής επίπλων κάνει ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομα – τεστ στα έπιπλα πριν πάρουν το δρόμο τους για έναν εκθεσιακό χώρο. Οι δοκιμαστές επίπλων απαιτούνται για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της άνεσης των επίπλων τα οποία βαθμολογούν αναλόγως. Εάν το επάγγελμα του επαγγελματία ύπνου δεν λειτουργεί για σας, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε αυτό! Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις γι’ αυτή τη δουλειά, όμως, οι εταιρείες έχουν υψηλά  standards τα οποία  οι αιτούντες πρέπει να πληρούν. Η αμοιβή τους ανέρχεται στα 15 δολάρια ανά ώρα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο δοκιμαστής επίπλων είναι σίγουρα μια καλή δουλειά!
  9. Στεγνωτής εσπεριδοειδών. Κάποιος πρέπει να πάρει την πετσέτα και να στεγνώσει φρούτα. Πολλοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν στο κολέγιο για να γίνουν το «πιστολάκι» που θα στεγνώνει εσπεριδοειδή φρούτα. Για να πάρει τη δουλειά αυτή κάποιος θα πρέπει να έχει μόνο απολυτήριο λυκείου, σαπούνι, νερό και μια καθαρή πετσέτα. Η εμπειρία σε γεωργικές εργασίες θεωρείται πρόσθετο προσόν. Η εργασία των στεγνωτών φρούτων, είναι να αναδεικνύουν το χρώμα των φρούτων και να τα κάνουν να φαίνονται πιο ώριμα και νοστιμότερα, ο δε τρόπος  για τη διεκπεραίωση αυτής της εργασίας είναι να τα πλύνουν και με μια πετσέτα και να τα στεγνώσουν πριν να εγκλωβιστούν στις κούτες  για να αποσταλούν στο τοπικό σας μανάβικο. Οι εργαζόμενοι κερδίζουν μέχρι και 12 δολάρια την ώρα για το πλύσιμο και το στέγνωμα εσπεριδοειδών.
  10. Παρατηρητές στεγνώματος χρωμάτων. Αν σκέφτεστε ότι η εργασία σας είναι κουραστική και βαρετή, ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται από τις επιχειρήσεις παραγωγής χρωμάτων για να κάνουν ίσως την πιο βαρετή δουλειά στον κόσμο - την εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για να στεγνώσει το χρώμα που παράγουν.

Και εδώ θα πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας και να σταματήσω, διότι, αν και το θέμα με διασκεδάζει, ωστόσο,  έχω την αίσθηση, ότι μπορεί να βαρεθήκατε να διαβάζετε τέτοιες "αηδίες!"

Πάνος Τσαγκαράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman