ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με Νίκο Γκάτσο

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο sold out συναυλίες που συγκίνησαν το κοινό, αποδείχθηκαν λίγες στο "από καρδιάς αφιέρωμα στον ποιητή των τραγουδιών, Νίκο Γκάτσο" (1911 - 1992). Γι΄ αυτό και παρουσιάζεται για δυο ακόμα αραστάσεις, στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η οποία εκπλήσσει όλο και πιο ευχάριστα τελευταία, Σάββατο 14 Ιανουαρίου και 21 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, σαν μια ευσύνοπτη διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας με τίτλο " Ο Γκάτσος που αγάπησα". 

Έχοντας την τιμή και την τύχη να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια τού Νίκου Γκάτσου, με την εύπλαστη και ρωμαλέα φωνή του ο Μανώλης Μητσιάς μαζί με την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα αποδώσουν αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου μας ποιητή, μεταφραστή και στιχουργού, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό, αλλά στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και την πυκνότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές θα χρωματίσουν το πορτρέτο αυτής της δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας, σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου, όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Στο αφιέρωμα, θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, από τους τρεις κύκλους: «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι» και «Χειμωνιάτικος ήλιος», καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

 
 

Συντελεστές

Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι και μαντολίνο).

Πληροφορίες

Αίθουσα Παρνασσός: πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 - Αθήνα (Μετρό: στάση Πανεπιστήμιο), τηλ.: πληροφοριών: 210 3221917, 210 6109513 και 6944 303274. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15 και 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman