ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άκου το Χάρβαρντ για να μην ξεχνάς τα όνειρά σου

Tweet
Share
Tweet
Share

Τρία γεμάτα ποτήρια νερό και η επανάληψη, τρεις φορές το βράδυ επί δύο εβδομάδες, της επιτακτικής φράσης «να θυμηθώ τα όνειρά μου» αρκούν για να μην ξεχνάει κανείς τι βλέπει στον ύπνο του, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαντ.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ποσότητα του νερού που καταναλώνει κανείς, πίνοντας τρία γεμάτα ποτήρια προτού κοιμηθεί, καταστέλλει το πέμπτο στάδιο του ύπνου -γνωστό και ως REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών)-, ξυπνώντας τον οργανισμό προκειμένου να... επισκεφθεί την τουαλέτα.

Στη φάση αυτή, συνήθως θυμόμαστε ξεκάθαρα τα όνειρά μας, τονίζεται στη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαντ, την οποία δημοσιεύουν οι New York Times.

Για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα, ο επικεφαλής της μελέτης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Στίκγκολντ, συνιστά επίσης να επαναλαμβάνει κανείς τρεις φορές τη φράση «να θυμηθώ τα όνειρά μου» πριν πέσει για ύπνο και να κρατά καλού κακού, ένα σημειωματάριο και ένα στυλό δίπλα στο κρεβάτι.

«Όταν πέφτουμε για ύπνο όλα τα γεγονότα της ημέρας περνάνε από το μυαλό μας. Είναι μία περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι να επεξεργασθεί όταν αποκοιμηθεί. Βάζοντας το “να θυμηθώ τα όνειρά μου” στη λίστα, ενδέχεται να τα θυμηθούμε», εξηγεί ο ίδιος.

Συμβουλεύει δε ότι, ξυπνώντας, δεν πρέπει να ανοίγει κανείς αμέσως τα μάτια, να κουνηθεί, ή να πει οτιδήποτε, καθώς κάθε αισθητηριακή αντίληψη ή κίνηση τείνει να εξαφανίσει την ανάμνηση ενός ονείρου...

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman