ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο σφυρί το πιο φονικό τηλέφωνο του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκ πρώτης όψεως, είναι μια κομψότατη συσκευή της Siemens, που έχει χαραγμένη στην πίσω όψη τιμής ένεκεν, το όνομα του κατόχου της και το λογότυπο της ιδεολογίας του. Μόνο που το πράγμα αλλάζει άρδην όταν βλέπεις τη μισητή σβάστικα και τις λέξεις Αδόλφος Χίτλερ.

Πρόκειται για το τηλέφωνο μέσω του οποίου ο Χίτλερ έδνε τις αποτρόπαιες εντολές του, το οποίο βγαίνει τώρα σε δημοπρασία με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων να ανεβάζουν την τιμή στις 500.000 ευρώ!






Ο ηγέτης του ναζιστικού κινήματος χρησιμοποίησε το «κόκκινο τηλέφωνο» προκειμένου να δώσει εντολές για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήταν το τηλέφωνο μέσω του οποίου διέταξε τη εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων, Ευρωπαίων και Ελλήνων, το βασανισμό ακόμη περισσοτέρων και ανέλυε τα αρρωστημένα πλάνα του για μία ενωμένη Ευρώπη, υπό την ηγεμονία της Γερμανίας.



Το ενδιαφέρον από ιστορικής πλευράς αντικείμενο, είχε αφαιρέσει από το καταφύγιο του δικτάτορα ο αξιωματικός Ραλφ Ράινερ, το 1945. Ήταν ένας από τους λίγους Βρετανούς στρατιωτικούς που βρέθηκαν στο "μπούνκερ" του Αδόλφου την ώρα που ο "Κόκκινος Στρατός" εισέβαλε ορμητικά στο Βερολίνο σαρώνοντας τη ναζιστική λαίλαπα.

Ο Ράινερ πέθανε το 1977, αλλά λίγο πριν πρόλαβε και κληροδότησε το τηλέφωνο στον γιο του Ράνουλφ Ράινερ, ο οποίος σήμερα είναι 82 ετών και ζει στο Ντάουλις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman